NAJAVA: U Knjižnici Ljubuški samostalna izložba slika Ante Ljubičića Cara

U organizaciji JU "Kulturno-športski centar" Ljubuški u srijedu 9. kolovoza, s početkom u 20 sati, u Knjižnici Ljubuški, upriličit će se samostalna izložba slika "Simfonija raskoši" akademskog slikara Ante Ljubičića Cara.

Svoj osvrt na izložbeni postav dat će akademski slikar Jure Paponja, dok će pak u glazbenom dijelu nastupiti glazbenica Ivana Boto.

Programom otvaranja izložbe moderirat će Mila Fofić.

Izložba se upriličava pod pokroviteljstvom Grada Ljubuškog i u nakladi O. R. Atelje Galerija „Tomislav Dugandžić“.

Ukratko o autoru: Ante Ljubičić-Car rođen je1. lipnja 1955. god. u Runovićima (Imotski). Gimnaziju je završio u Imotskom. Likovnu akademiju završio je u Sarajevu 1980. godine u klasi profesora Perčinlića. Nakon akademije vratio se u Runoviće i 12 godina radio je kao profesor povijesti likovnih umjetnosti u imotskoj gimnaziji.

Devedesetih godina ostao je bez profesorskog posla i odlazi u Njemačku gdje u Berlinu nastavlja s umjetničkim radom. Krajem devedesetih godina ponovno se vraća u Imotsku krajinu i u rodnim Runovićima, u malom ateljeu, stvara  vrhunska umjetnička djela.

Član je ULUH-a od 1987. godine. Već trideset godina prisutan je na lokalnoj i nacionalnoj umjetničkoj sceni. Izlagao je na više od stotinu samostalnih, skupnih izložbi I likovnih kolonija.

Danas živi i radi kao samostalni umjetnik u Runovićima – Imotski, RH.

 

 
index Instagram400x230 youtube