FOTO: U Knjižnici Ljubuški svečano otvorena samostalna izložba slika Janje Barić

Večeras je u Knjižnici Ljubuški upriličeno svečano otvaranje prve samostalne izložbe slika akademske slikarice Janje Barić.

Nazočne ljubitelje umjetnosti, uime organizatora JU „KŠC“ Ljubuški srdačno je pozdravio Ivica Vizentaner, koji je ujedno i moderirao programom.

Svoj osvrt na izložbeni postav dala je prof. Slađana Milićević.

U Janjinim slikama prepoznajemo apstrakciju 50. godina prošlog stoljeća, na pokrete Enformel i Tašizam gdje lirska apstrakcija stvara dojam dinamike, a umjetnica nam želi na jednostavan način pomoću likovnog jezika prenijeti pojam svijeta kako ga ona vidi. Umjetnica je dobro spojila geometrijsku apstrakciju kroz slike žuti trokut, kocke i plavi krug s akcionim slikarstvom. Često nam apstraktno umjetnička djela ostaju strana, tj. neshvatljiva, ali ako znamo čitati likovni jezik možemo se prepustiti onome što je umjetnik želio reći.“, istaknula je, među ostalim, prof. Milićević.

Na koncu se nazočnima obratila i umjetnica Janja Barić, koja je, među ostalim, zahvalila organizatorima, kao ujedno i svima koji su svojom nazočnošću uveličali otvaranje njezine prve samostalne izložbe slika.

Ukratko o umjetnici: Janja Barić, rođena je 14. prosinca1997. godine u Mostaru, gdje je završila srednju likovnu školu Gabrijela Jurkića. Godine 2016., upisuje Akademiju likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu, u klasi profesora slikarstva Josipa Mijića. Magistrica je slikarstva i profesorica likovne kulture.

Foto_1.jpg

Foto_5.jpg

Foto_6.jpg

 

Foto_3.jpg

 
index Instagram400x230 youtube