FOTO: U Knjižnici Ljubuški predstavljen roman „Koliko traje jedno zauvijek“ Filipa Pešorde

Sinoć je u Knjižnici Ljubuški predstavljen roman „Koliko traje jedno zauvijek“ autora Filipa Pešorde.

Nazočne ljubitelje pisane riječi uime organizatora – JU „KŠC“ Ljubuški, srdačno je pozdravio Ivica Vizentaner, koji je ujedno i moderirao programom.

Svoj osvrt na roman, izuzev autora Pešorde, dali su Marija Lovrić i Lucija Mikulić.

"Slobodno mogu reći da je roman nastao slučajno, pri početku pisanja nisam uopće imao na umu da bi iz svega toga moglo izići nešto ovakvo. Pisanje je za mene od malih nogu ono što volim i ono što me čini potpunim, cijelim. To je jednostavno strast, ljubav, moj bijeg od stvarnosti. Tako prepušten nekim životnim iskustvima i strasti, u svom bijegu iz stvarnosti, napisao sam ovaj roman. Od nekoliko kratkih priča nastalo je nešto ovakvo, za mene, važno i veliko", istaknuo je, među ostalim, autor Pešorda.

„Ovo je roman o, na prvi pogled, sretnoj ljubavi dvoje mladih. Kada je čovjek mlad ne treba mu mnogo, samo da uz sebe ima nekoga tko ga voli i poštuje. Tako je to bilo i sa Jelenom i Tinom, imali su jedno drugoga. No, što se dogodilo? Što se pokazalo većim od ljubavi dvoje mladih ljudi? Čovjek kada ostane sam i sve izgubi, ostaje mu samo šačica uspomena koje ga održavaju na životu. Jedva čekate saznati odgovore na naprijed postavljena pitanja? S nestrpljenjem očekujemo da ova ljubavna priča dođe i u vaše domove te da u živote ovih dvoje mladi unesete neku svoju nijansu. Jer životi likova su određeni i ispisani na papiru, ali čitatelj je taj koji pokreće njihove živote, bez čitatelja, njihovi životi su samo mrtva slova na papiru.“, istaknuli su među ostalim, predstavljači Lovrić i Mikulić. 

U glazbenom dijelu programa nastupio je Mihael Rašić, učenik 2. razreda Srednje glazbene škole Ljubuški.

Foto_2.jpg

Foto_3.jpg

Foto_5.jpg

Foto_4.jpg

 
index Instagram400x230 youtube