Udate žene uhvaćene u izlasku plaćaju kaznu! [Novi zakon]

50 Nijansi Pive 50 Nijansi Pive

Od 1.1.2020. godine na snagu će stupiti novi zakon po kome će sve osobe ženskog spola koje budu uhvaćene u noćnom provodu, ako su supruge i majke morati platiti kaznu na licu mjesta, a novčanu kaznu će morati platiti i njihovi muževi.

Zakon je ovo koji je jednoglasno donesen s ciljem da se končno počnu poštivati neke prave vrijednosti, jer kao društvo malo pomalo odlazimo u propast.

Izjavila je ovo jedna od zagovornica ovo zakona Ljljana Konzerva koja kaže da su današnje žene skrenule s puta i da ih se na neki način mora vratiti na pravi kolosijek.

Ja, kao žena smatram da se stvari moraju hitno promijeniti, ženi je mjesto kod kuće uz njenog muža i djecu, nije red da se jedna ozbiljna, udata žena i majka opija i vraća kući u gluvo doba noći- Uopšte ne čudi što nam je omladina ovakva kakva jeste kada ima majke dočekuju zore po noćnim klubovima. Nama je izuzetno drago što je naša inicijativa naišla na razumijevanje ljudi koji donose ovakve odluke i srećni smo što će se kazne početi naplaćivati već od početka sljedeće godine.

Ona je naglasila da su muževi koji svojim suprugama dozvoljavaju da izlaze jednako krivi za ovaj sunovrat morala te da i oni treba da snose određenu odgovornost.

 
index Instagram400x230 youtube