Ljubušaci na raftingu, na rijeci Tari u Crnoj Gori [foto]

Ekspedicija zaljubljenika u prirodu, sport i rekreaciju iz Ljubuškog nam šalje fotografije s raftinga na rijeci Tari u Crnoj Gori.

U ambijentu čudesnih sunovrata, ispod okomitih strana dubokih i preko tisuću metara, probijajući se između planina Bjelašnice, Sinjajevine, Ljubišnje i Durmitora, teče jedna od najljepših crnogorskih rijeka, TARA.

Kanjon Tare, kao jedinstvena pojava po svojoj dubini od 1000, a mjestimično i 1300 metara, svrstava se odmah iza Velikog kanjona rijeke Kolorado u SAD. Tara, koja na svom kraju čini sastavnicu Drine, ima tok dug 150 kilometra i najduža je crnogorska rijeka. Na dijelu toka kroz nacionalni park Durmitor, Tara ima prosječan pad od 3.6 m/km, uslijed čega postoje brojni vodopadi – bukovi i brzaci koji svojom jedinstvenom pojavom upotpunjuju ambijent CRNOGORSKOG KOLORADA.

IMG-ea904798026b53abac132f30689723b6-V.jpg

Rijeka Tara je plovna za rafting čamce u dužini od skoro stotinu kilometara. Kanjon Tare možemo podijeliti u dva dijela, gornji dio kanjona i donji dio kanjona. Postoje dvije polazne točke za rafting čamce, kajake, kanue, hydrospeed-e i druga plovila. U gornjem dijelu kanjona polazna točka je Šljivansko ( ili Splavište) i odatle počinju rafting ture tijekom kojih se prolazi kroz čitav kanjon Tare.

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 11 Srpanj 2019 21:44
 
index Instagram400x230 youtube