Rimac otvorio vrata: Počela proizvodnja šest prototipova hipersportskog auta

Tvrtka Rimac Automobili je konačno otvorila vrata pogona u kojem će se proizvoditi model trenutno poznat kao C_Two.

Trenutno se radi o pretprodukcijskoj fazi u kojoj će se u pogonima u Velikom Trgovišću proizvesti prvih šest prototipova novog modela. Na istom mjestu je već proizvedeno 12 primjeraka namijenjenih crash testovima, ali i svim ostalim testiranjima potrebnim za usavršavanje pojedinih funkcionalnih grupa na automobilu. Ovih šest prototipova bit će iskorišteno za posljednja dotjerivanja, ali i za testove izdržljivosti, homologacije i sl.

Iz Rimac Automobila kažu kako im za proizvodnju svakog primjeraka treba oko osam tjedana, što je dvostruko brže od dosadašnjeg proizvodnog procesa. U punom pogonu tvornica će moći proizvoditi do četiri primjerka mjesečno. To znači da bi cjelokupna serija od 150 primjeraka trebala biti proizvedena kroz tri godine.

"Nakon tisuća sati simulacija, godina projektiranja i brojnih prototipova, poseban je osjećaj vidjeti predserijske primjerke kako nastaju na proizvodnoj liniji", rekao je Mate Rimac i nastavio: "Ovo je najočitiji znak da je C_Two gotovo spreman pa smo nestrpljivi u iščekivanju isporuka automobila prvim kupcima tijekom 2021. godine."

Rimac C_Two će, prema najavnim podacima iz 2018. godine, garantirati brzinu od 412 km/h, 0-100 km/h za manje od 2 sekunde te 0-160 km/h za 4.3 sekunde, piše Index.hr.

 
index Instagram400x230 youtube