Migranti izazvali kaos u Grčkoj na pravoslavni Uskrs

Dok se svijet zabavlja koronom, svakodnevno slušajući i čitajući o brojkama zaraženima od koronavirusa te umrlima, kao i o novim mjerama koje lokalni, entitetski, državni stožeri donose u većini država kako bi "zaštitili stanovništvo", a time ugrožavajući gospodarstvo, nasilni migranti nastavljaju osvajački pohod na Europu.

Trenutačno, država koja je najviše izložena napadima migranata je Grčka. Ta država, zapostavljena od europskih vladara, sama brani Europu od tisuća migranta koji iz dana u dan prodiru na europski teritorij paleći i rušeći sve pred sobom.

Migranti su napravili velike nerede i u ovu nedjelju na najveći kršćanski blagdan u Grčkoj, pravoslavni Uskrs.

Grčki mediji javljaju da otok Khios nije doživio mirnu noć uskrsnuća nakon što su obilni incidenti započeli u subotu večer u kampu Vial. Došlo je do napada kamenjem migranata na policiju te požara u kojem su gorjeli automobili, šatori i drugi stambeni objekti, a neredi su nastavljeni i u nedjelju.

Prema informacijama, incidenti su izbili nakon subotnje vijesti o smrti 47-godišnje Iračanke od zarazne bolesti.

7.jpeg

Došlo je do velikog broja uhićenja, pri čemu je Ministarstvo imigracije i azila inzistiralo na potrebi identifikacije svih koji su sudjelovali u incidentima, koji su u kampu oko Prihvatno-identifikacijskog centra spalili automobile, kantinu, kuće i šatore.

"Teška noć na otvorenoj strukturi VIAL-a, čestitke ELAS-u i osoblju na izvršavanju naloga. Odgovorni za incidente bit će  kažnjeni", stoji u komentaru ministra za imigraciju i azil Notisa Mitarachija.

Poslijednja izmjena danaNedjelja, 19 Travanj 2020 21:58
 
index Instagram400x230 youtube