Crnogorci "pali" s kokainom vrijednim 250 milijuna eura: Narko kartel ne prašta, slijede li novi obračuni bandi?

Zapljena 5,7 tona čistog kokaina na Karibima, vrijednog 250 milijuna eura, nakon koje su uhićeni Novosađanin Nikola Martinović (41) i više crnogorskih državljana, mogla bi izazvati novi rat u kriminalnom svijetu!

Nakon provale ovog tereta očigledno je da se kao nove destinacije narko-kartela u Europi pojavljuju sve češće i luke u Solunu i Atini, piše srbijanski Kurir.

Podsetimo, na brodu „Aressa“ u vodama Venecuele prekjučer je zaplijenjena jedna od većih pošiljki kokaina, a uhićeni članovi posade državljani su Crne Gore.

- Gubitak ovako velike pošiljke znači da će neko morati da ispostavi fakturu za takav propust. Uslijediti će novi val obračuna, ali je neizvjesno gde će se likvidacije odigravati, hoće li to ovaj put biti Crna Gora ili Europa - kaže bivši operativac DB Božidar Spasić: - Sjetimo se prošlogodišnjeg gubitka kokaina u Crnom moru, poslije toga smo imali seriju ubojstava, što ukazuje na to da će se situacija ponoviti - dodao je.

Spasić smatra da je crnogorska mafija, koja se bavi švercom kokaina, Grčku izabrala za novo odredište.

- Zanimljivo je da je droga trebala da bude iskrcana u Solunu, što je novina, jer su ranije brodovi uglavnom stizali u Tivat i Bar, kao i u neke luke u Albaniji. Maršruta preko Rumunjske se pokazala kao nesigurna, pa vjerojatno mafija traži novo odredište preko kojeg će droga namijenjena tržištu zapadne Europe stizati. Poslije likvidacije vođa škaljarskog klana evidentno je da se pripadnici crnogorskog podzemlja nalaze u ovoj zemlji.

Serija likvidacija u Crnoj Gori nastavljena je i prekjučer, ubojstvom Pere Muhadinovića (51) na Cetinju.

- Muhadinović je u policijskim krugovima označen kao sigurnosno zanimljiva osoba i navodno je bio blizak kavačkom klanu, a ubijen je u eksploziji bombe koja je postavljena pod njegov automobil. Provjerava se je li ovo ubojstvo povezano sa zapljenom kokaina - kazao je Spasić i dodao da je u eksploziji povrijđeno i dijete prolaznik.

Među uhićenim Crnogorcima su i Dragan Mašanović, Bar (46), Vidoje Latković, Kotor (42), Tripo Biskupović, Kotor (37), Andrija Mugoša, Podgorica (30), Nikola Markić, Kotor (29) i drugi.

- Još se utvrđuje je li cjelokupna pošiljka od 5,7 tona kokaina trebala da stigne u Solun ili je tokom plovidbe trebalo da je presreću manja plovila kojima bi davali dio tereta.

Poslijednja izmjena danaPetak, 28 Veljača 2020 11:40
 
index Instagram400x230 youtube