Sveučilište u Mostaru sudjelovalo na sedmoj Generalnoj sjednici Balkanske asocijacije sveučilišta

U organizaciji Univerziteta u Tuzli održana je Konferencija Balkanske asocijacije sveučilišta na temu "Akademska suradnja, izazovi i buduće perspektive na Balkanu" u razdoblju od 27. do 28. rujna 2023. Sveučilište u Mostaru predstavljao je prorektor za biomedicinu, prof. dr. sc. Milenko Bevanda.

Na završetku prvog dana Konferencije BUA 2023., održana je sedma Generalna sjednica Asocijacije balkanskih sveučilišta. Teme sastanka Generalne sjednice Asocijacije balkanskih sveučilišta (BUA) bile su: predstavljanje novih kandidiranih članica, potpisivanje ugovora o pristupanju članicama koje su primljene u mrežu na prošlogodišnjem sastanku Generalne sjednice, službeno uručenje priznanja predsjedavajućoj BUA 2023. prof. dr. sc. Nermini Hadžigrahić rektorici Univerziteta u Tuzli, te imenovanje prof. dr. Artana Hoxhe, rektora Sveučilišta u Tirani, za predsjedavajućeg BUA 2024.

Balkanska mreža sveučilišta, poznata i kao Balkanska asocijacija sveučilišta (BUA), je mreža sveučilišta u jugoistočnoj Europi koja broji preko 87 članica. Sveučilište u Mostaru postalo je članicom ove mreže 2022. godine.



 
index Instagram400x230 youtube