Legendarni Talijan pokrenuo novine: Tisak je najvjerodostojniji

Italija je prije manje od dva mjeseca dobila nove dnevne novine - Domani (Sutra), koje se nazivaju poput onih iz romana talijanskog književnika Umberta Eca.

Unatoč činjenici da je sve više portala, utjecaj tiska koji se prilagodio i digitalnoj platformi i dalje je neprocjenjiv.

A upravo su u pandemiji koronavirusa, novinari pod imenom i prezimenom, eminentni stručnjaci i znanstvenici također pod imenom i prezimenom dodatno učvrstile stav čitatelja o vjerodostojnosti novina, a to je uvidio i legendarni Carlo De Benedetti, bivši vlasnik najvećih talijanskih novina "La Repubblica".

»Novine će biti proeuropske jer je Italija izvan Europe brod izgubljen na Sredozemlju i usredotočit će se na okoliš, ekonomiju i međunarodne poslove. Naravno, pisat ćemo i o politici, ali nas ne zanimaju političke svađe ili brbljanje«, kazao je u jednom intervjuu De Benedetti, a to tvrdi i urednik novina, 36-godišnji Stefano Feltri pojašnjavajući da će Domani biti »usmjeren prema ljudima zainteresiranim za politiku, ali ne za političke sukobe«.

 
index Instagram400x230 youtube