Hrvatska poražena od Španjolske u finalu EP-a

Istaknuto Hrvatska poražena od Španjolske u finalu EP-a

Rukometaši Hrvatske osvojili su srebro na Europskom prvenstvu. 'Kauboji' su u finalu  poraženi od Španjolske rezultatom 20:22

Hrvati su dobro otvorili utakmici i golovima Marića i Duvnjaka imali vodstvo od 2:0. U 19. minuti susreta Hrvatska je imala tri pogotka prednosti (10:7), no onda je španjolska obrana zaključala vrata gola i napravila seriju od 4 gola. 11 minuta Hrvatska je bila bez pogotka i tek pred kraj prvog poluvremena naša reprezentacija postigla je pogodak za 11:11.

Ipak, Španjolci na poluvrijeme odlaze s pogotkom prednosti - Entrerris zabija za 12:11 'Furije' na poluvremenu.

Na otvaranju drugog poluvremena, Stepančić je pogodio za 12:12, a potom se još jednom raspala igra izabranika Line Červara. Još jednom su Španjolci postigli četiri gola u nizu za +4. Uspjeli su se pribrati Hrvati i do 49. minute vratiti utakmicu u 'egal' poravnanjem rezultata 18:18, a potom Stepančić pogađa za prvo vodstvo u drugom poluvremenu.

Minut i pol prije kraja 'Furija' iz sedmerca odlaze na +1, a potom Hrvati gube loptu - suci su zbog koraka oduzeli loptu, a Španjolci još jednom pogađaju za konačnih 20:22.

Tako hrvatski rukometaši nisu uspjeli ispisati novu povijest - osvojiti ono što nije uspjelo nijednoj generaciji prije njih - naslov europskog prvaka.

U redovima Hrvatske najefikasniji bio je Duvnjak s pet pogodaka, dok je na suprotnoj strani uspješniji od ostalih bio Gomez s također pet pogodaka. Od Ljubušaka samo se Mandić upisao u strijelce s jednim golom.

 

 

Poslijednja izmjena danaNedjelja, 26 Siječanj 2020 18:13
 
index Instagram400x230 youtube