|VIDEO| SKB Mostar uskoro dobiva moderan PET/CT?

Sveučilišna klinička bolnica Mostar uskoro dobiva moderan dijagnostički uređaj PET/CT.

Trenutno se pacijenti SKB-a šalju za Zagreb ili Split, dok su ih donedavno slali i u Sarajevo.

Liječnik koji misli da njegov pacijent treba određenu uslugu, a ne može se izvršiti unutar zdravstvene ustanove u našoj županiji, svog pacijenta upućuje u točno određenu ustanovu, nakon čega nalaz s preporukom odlazi povjerenstvu. Nakon odobrenja od strane povjerenstva, kao prijedlog nama u Zavod dolazi sva dokumentacija i razmatra se na sjednicama povjerenstva koje upućuje pacijenta izvan županije, rekla je za RTV HB direktorica Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ Ana Vidačak.

No, uskoro bi i SKB Mostar na raspolaganju trebao imati jedan ovakav uređaj novije generacije.

Nama se prije nekoliko mjeseci pojavila ekipa Medicola koja je tražila da iznajme prostor za PET/CT. Na pedijatriji imamo prazan prostor u podrumu koji bi bio adekvatan za instaliranje ovog dijagnostičkog uređaja i procijenili smo da bi bilo dobro da u Mostaru imamo PET/CT, kazao je ravnatelj SKB Mostar Ante Kvesić za RTV HB.

Podsjetimo, nedavno je ZZO HNŽ objavio da prvi put u cijelosti snosi troškove PET/CT za svoje osiguranike bez obzira hoće li istu osiguranik dobiti u FBiH ili izvan FBiH, ali ne i u Poliklinici Vitalis.

 
index Instagram400x230 youtube