Kino Radnik očekuje treća faza radova

Istaknuto Kino Radnik očekuje treća faza radova

Pandemija koronavirusa pomalo jenjava u BiH, a s ublažavanjem mjera nadležnih institucija, vraćamo se svakodnevnim aktivnostima i ritualima koji su nam bili uskraćeni. Skoro je polovina godine iza nas, no mjesta za planove i njihovu realizaciju još ima.

Kada je riječ o infrastrukturnim radovima u Ljubuškom, planirani su brojni projekti, a oni za koje će se pobrinuti JP „Parkovi“ d. o. o. Ljubuški, navedeni su u izvješću koje je ovo poduzeće jučer predstavilo Gradskom vijeću Ljubuški i cjelokupnoj javnosti.

Zelene površine

U sektoru održavanja javnih zelenih površina, groblja, lokalnih i nerazvrstanih cesta, u tekućoj godini intenzivno će se održavati zelene površine, dječja igrališta, fontane, saditi drvoredi, proizvoditi sezonsko cvijeće… U suradnji s Gradom, Parkovi planiraju i sjetvu trave i sadnju biljaka i drvoreda na samome ulazu u Ljubuški, kao i iza Osnovne škole Marka Marulića.

Od važnijih radova, u izvješću se spominje izgradnja parka kod ljubuške Veterinarske stanice. U središnjem parku planirana je izgradnja suhozida te postavljanje amfiteatra, kao i rezidba drvoreda u užem gradskom području.

JP Parkovi d. o. o. dobilo je na upravljanje i održavanje objekt kina Radnik, a u ovoj godini konačno bi se, na radost mnogih Ljubušaka, trebalo ući u treću fazu radova koja podrazumijeva opremanje unutarnjeg prostora.

Obnova tvrđave

Radit će se, kako navode u izvješću, i na održavanju kompleksa Gračine i tvrđave hercega Stjepana. Osigurana su novčana sredstva koja će se utrošiti za obnovu tvrđave te za izgradnju posjetiteljskog centra na lokalitetu Gračine.

Na stadionu Babovac, na tamponiranom terenu uz sami ulaz, ove godine bi se mogla naći i umjetna trava, a kako bi se olakšalo održavanje travnjaka u planu je nabavka valjka te traktor kosilice.

Kao i svake godine, Parkovi će i u ovoj biti zaduženi za ukrašavanje Grada u adventskom razdoblju te će, kako su najavili, sudjelovati i u organizaciji manifestacije „Advent u Ljubuškom“.

 
index Instagram400x230 youtube