Dr. Landeka: Od srijede počinjemo s izdavanjem liječničkih uvjerenja

„Epidemiološka situacija na području našega grada i dalje je povoljna i stabilna“ rekao je na početku današnjeg izvješća dr. Ivan Landeka, ravnatelj Doma zdravlja u Ljubuškom.

„U našem okruženju povećan je broj prometnih nezgoda otkako su se epidemiološke počele popuštati, na žalost, neke od njih i sa smrtnim posljedicama. Molim naše sugrađane, posebno mlađe vozače da budu oprezni, da čuvaju sebe, moramo biti odgovorni za svoj život i zdravlje, ali i živote naših suputnika“, rekao je doktor Landeka.

Preko mobilnog tima Zavoda za javno zdravstvo jučer je urađeno je trinaest testiranja na Covid-19 i svi su negativni. Testiranja će se nastaviti i dalje prema medicinskim indikacijama, uputstvima SKB Mostar i odredbama Stožera CZ-e.

„Dom zdravlja Ljubuški je krenuo sa svojim aktivnostima kako je već najavljeno. Jučer je bila velika gužva, do 11 sati javilo se preko 150 korisnika naših usluga, nije bilo većih poteškoća u funkcioniranju Doma zdravlja Ljubuški“ kazao je dr. Landeka i zahvalio sugrađanima što su pokazali strpljivost, kolegijalnost i društvenu odgovornost.

Doktor Landeka je izvijestio i da su krenuli pregledi specijalista koji dolaze iz SKB Mostar, a od srijede kreću izdavanja i liječničkih uvjerenja pošto se očekuje gužva za liječnička uvjerenja za izdavanje i produženje vozačkih dozvola. Budući se moraju poštivati epidemiološke mjere postupak izdavanja će biti malo duži.

„Svi koji dođu po liječničko uvjerenje morat će nositi masku i rukavice pa molimo za strpljenje na tom punktu, a ako netko može odgoditi dolazak za tjedan ili dva preporučujemo tu opciju“ kazao je Landeka.

Ovaj tjedan se očekuje ublažavanje mjera, najveći pritisak je na otvaranju ugostiteljskih objekata.

„Mislim da je epidemiološka situacija zadovoljavajuća za otvaranje ovih objekata, bar na vanjskim terasama što će biti velika pomoć našim ugostiteljima i naravno, velikom broju naših sugrađana koji rade u toj djelatnosti“.

Na kraju je doktor Landeka još jednom uputio zahvalu sugrađanima na odgovornom ponašanju, te ih zamolio da se i dalje drže propisanih mjera, nošenje maski i rukavica, držanja socijalne distance, osobito u prostorima gdje cirkulira veći broj ljudi.

Radio Ljubuški

 
index Instagram400x230 youtube