Vrijedna zgrada u središtu Ljubuškog danas vraćena u posjed Gradu

Istaknuto Vrijedna zgrada u središtu Ljubuškog danas vraćena u posjed Gradu

Zgrada u kojoj je smještena Raiffeisen banka u ulici Hrvatskih branitelja 64 u Ljubuškom vraćena je u posjed Grada Ljubuškog.

Danas je u uredu gradonačelnika Nevenka Barbarića upriličeno potpisivanje Sporazuma između Grada Ljubuškog i Croatia osiguranja d.d. kojim je ukinut dugogodišnji ugovor o najmu te je zgrada vraćena na raspolaganje Gradu.

Kako je na ranijoj sjednici gradskog vijeća gradonačelnik objasnio, zgradu je tadašnji Auto-moto iznajmio Croatiji na 99 godina temeljem ulaganja u obnovu zgrade. Prije par godina Grad Ljubuški je pokrenuo sudski postupak tražeći vraćanje zgrade, te su uslijedili pregovori koji su uspješno završeni dogovorom da se Grad Ljubuški bez naknade vrati u posjed zgrade, a Croatija dobiva besplatnu reklamu na južnom zidu zgrade.

„Suglasnost na ovaj ugovor je dala uprava Croatie u Zagrebu. Suglasnost je dalo naše vijeće. Ono ulaganje koje je Croatia napravila na obnovi te zgrade priznaje se kroz 30-godišnje korištenje vanjskog zida za reklamu Croatie“, rekao je danas gradonačelnik Barbarić.

On je naglasio kako je ovim činom Gradu na raspolaganje vraćen jedan vrlo vrijedan prostor te je najavio kako bi se u tom prostoru trebala smjestiti Turistička zajednica Ljubuškog.

„Namjera je osigurati prostor za našu turističku zajednicu i osigurati prostor koji će biti potpora našoj kino sali koja bi uskoro trebala biti završena“, rekao je gradonačelnik.

Sporazum je u ime Croatia osiguranja d.d. potpisao izvršni direktor Andrija Barišić.

„Nastojimo dati svoj doprinos zajednici u kojoj živimo i radimo. Tako smo i ovom prilikom u dogovoru s odgovornim osobama Grada Ljubuškog, posebno s gradonačelnikom gosp. Nevenkom Barbarićem, došli do pozitivnog rješenja na obostrano zadovoljstvo. Croatia će i dalje kontinuirano ulagati i podržavati projekte koji su od društvenog značaja“, rekao je Barišić.

 
index Instagram400x230 youtube