U Ljubuškom proteklih dana povećan broj testiranja i svi nalazi negativni

Istaknuto U Ljubuškom proteklih dana povećan broj testiranja i svi nalazi negativni

„Sukladno zapovijedi Stožera CZ od 22. travnja posljednjih nekoliko dana smo radili testiranja djelatnika domova za starije i nemoćne osobe koji se nalaze na području našega grada.

Kao što je poznato imamo četiri doma za starije osobe i Hospicij Doma zdravlja Ljubuški pa je broj testiranja bio relativno velik“, rekao je na početku današnjeg izvješća doktor Ivan Landeka, ravnatelj Doma zdravlja Ljubuški.

„Svi nalazi na testiranja su negativni, a danas imamo još dvanaest testiranja“, dodao je Landeka.

Uz djelatnike domova i Hospicija rade se testiranja štićenika. Testirani su svi bolesnici koji idu na hemodijalizu, bolesnici koji su naručeni na dijagnostičke i operacijske procedure u SKB Mostar.

„Što se tiče organizacije rada u Domu zdravlja Ljubuški ona će cijeli ovaj tjedan ostati ista. Nadamo se da ćemo od početka svibnja moći razgovarati o povećanju broja naših usluga, ali to nećemo raditi na vlastitu ruku nego uz koordinaciju sa stožerima na županijskoj i federalnoj razini kao i o uputama županijskog ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi“, kazao je Landeka.

Doktor Landeka je još kazao kako je povećan broj ulazaka u zemlju nakon što je federalni stožer CZ prije nekoliko dana ukinuo naredbu o karanteni. Podsjetio je da je za ljude koji dolaze izvana obvezna izolacija od 14 dana u svojim domovima, da se ti ljudi svakog dana moraju javljati liječniku nadležnog doma zdravlja.

„Molimo da se gore navedene mjere poštuju, policija će i dalje obilaziti ljude u samoizolaciji, odmah ćemo dobiti kopije rješenja o samoizolaciji s granice tako da se nitko ne može sakriti ili mimoići ovu proceduru, a prekršitelji ovih mjera će biti propisno kažnjeni“ kazao je Landeka i zamolio da se upozori članove obitelji koji dolaze iz inozemstva, a nisu upoznati s ovim mjerama.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 27 Travanj 2020 11:04
 
index Instagram400x230 youtube