Dr.Landeka: Pozitivna osoba na koronavirus ima osiguranje u našoj županiji, a prebivalište u općini Čitluk

Dr. Ivan Landeka, ravnatelj Doma zdravlja Ljubuški i član Stožera Civilne zaštite ZHŽ-a danas je za Radio Ljubuški izjavio kako su tijekom jučerašnjeg dana; četvrtka 2.travnja urađena dva testiranja osoba s područja Grada.

Prvo testiranje je bilo testiranje djeteta koje je poslano vozilom Hitne pomoći DZ Ljubuški u Mostar i taj nalaz je bio negativan 

U drugom slučaju mobilni tim Zavoda za javno zdravstvo izvršio je testiranje i taj nalaz je bio pozitivan.

Opet imamo specifičan slučaj a taj je da je riječ o osobi koja ima osiguranje u našoj županiji, a prebivalište u općini Čitluk.

Ta osoba ima blaže simptome, prema podacima imala je kontakt sa oboljelom osobom iz Osijeka 8.ožujka, jutros je testiran i suprug, a priča ide prema tvrtci iz Čitluka, kontaktirana je i kćerka, a četiri osobe iz Ljubuškog koje rade u toj tvrtci poslane su u samoizolaciju, planira se njihovo testiranje.

„Maksimalan oprez preporučujem svima, pridržavati se svih uputa, situacija u okruženju eskalira, danas je i tiskovna konferencija Stožera CZ ZHŽ i tu ćete imati sve najnovije informacije. Upozorenje još jedanput, svima koji moraju izaći nosite masku ili šal kojim ćete pokriti nos i usta i rukavice i dva puta razmislite morate li zaista izaći“, poručio je dr. Landeka.

 
index Instagram400x230 youtube