Dr.Landeka: Bilježi se povećan broj zaraženih u Županiji, zato pridržavajmo se mjera zaštite

Nakon što je izrazio sućut obitelji prvog preminulog od koronavirusa, te obiteljima svih umrlih od istog virusa, član Kriznog stožera Ministarstva rada, zdravstva i socijalne skrbi ŽZH, član Stožera civilne zaštite grada Ljubuškog i ravnatelj Doma zdravlja Ljubuški, dr. Ivan Landeka je, u redovitom gostovanju na našem Radiju naglasio da su provedene sve zakonom propisane mjere predviđene u ovim situacijama.

Još jednom doktor Landeka je pozvao sve koji su bili u kontaktu sa zaraženim osobama da kontaktiraju zdravstvene ustanove kako bi bili stavljeni pod zdravstveni nadzor.

Apelirao je da se saberemo i da ne obraćamo pozornost na ružne komentare koji su se pojavili ovih dana i da kršćanski oprostimo jedni drugima ako nešto nije bilo u redu. Napomenuo je da su za vikend dezinficirani određeni prostori u gradu, da policijski službenici brinu o našoj sigurnosti.

Spomenuo je volontere Crvenog križa i zahvalio im što cijele dane provode na terenu i posjećuju potrebite.

Prema podacima od sinoć 1002 osobe su u samoizolaciji.

Neki su epidemiolozi predložili da se mjera produži još tjedan dana. Iako to nije zakonska obveza bilo bi dobro još tjedan dana pričuvati se i onda nema teoretske šanse da smo nekoga ugrozili.

„Zamolio bih sugrađane da poštuju odluku federalnog stožera o nošenju maske i slično, pogotovo kad ulaze u zdravstvene ustanove i druge prostore gdje borave ljudi“, kazao je Landeka.

Bilježi se povećan broj zaraženih diljem županije, gradova i općina i ako smo se do sada pridržavali svih zapovjedi i odredbi, sada je vrijeme da ih se pridržavamo još i više jer se nalazimo na prekretnici.

Radio Ljubuški

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 30 Ožujak 2020 12:40
 
index Instagram400x230 youtube