21 tone dječje hrane stigla u Ljubuški, dio i Pedijatriji SKB-a Mostar

Dvadeset i jedna tona dječje hrane vrijedna je donacija koja je stigla u Crveni križ Ljubuški.

Riječ je o dječjim kašicama njemačkog proizvođača Hipp koje su najmlađim stanovnicima grada Ljubuškog donirali članovi viteškog reda Ordo Militaris Teutonicus (OMT) iz Njemačke, piše Večernji list BiH.

U pismu koje je pratilo pošiljku vrijednu 50.000 eura, koja je deset dana putovala iz Njemačke do BiH, potpisani su Klaus Blos (veliki majstor) i Thomas Schott (prior The Universal Archconfraternity of Papal Knights Dames And Esquiresa).

Riječ je o organizaciji koja je u listopadu prošle godine sličnu pošiljku hrane za djecu i starije osobe uručila kardinalu Vinku Puljiću. Bila je to prva donacija koju je Ordo Militaris Teutonicus ikada uputio u BiH, odnosno u bilo koju zemlju izvan Europske unije. Nakon toga uslijedilo je još nekoliko sličnih donacija u hrani i drugim stvarima.

A inicijativa za donacijom u Ljubuški potekla je od nekoliko Ljubušaka koji su preko prijatelja stupili u kontakt s Thomasom Schottom kojemu ovom prilikom iskazuju veliku zahvalnost na ovoj vrijednoj donaciji.

Nakon što je Schott dogovorio da donacija ide u Ljubuški organiziran je sastanak s dopredsjednikom Vlade ZHŽ-a i ministrom financija Tonijem Kraljevićem te predsjednikom Crvenog križa Ljubuški Viktorom Grbavcem kako bi se sve organiziralo, posebice prijevoz zbog strogih uvjeta prouzročenih pandemijom koronavirusa koja je zahvatila Europu i svijet.

Zajedničkim snagama i prijateljskim vezama te velikom humanom gestom Thomasa Schotta i njegove obitelji ova vrijedna pošiljka u subotu je sigurno stigla u Ljubuški.

“Danas ćemo organizirati sastanak predsjedništva Crvenog križa Ljubuški na kojem će se razmotriti raspodjela donacije. Tu ćemo, kada je riječ o Ljubuškom, prvenstveno gledati da ona dođe do obitelji koje su u potrebi, a imaju djecu do tri godine”, kaže predsjednik Crvenog križa Ljubuški Viktor Grbavac.

Dodaje kako će dio hrane biti podijeljen Crvenim križevima u Širokom Brijegu, Grudama i Posušju kako bi i oni mogli, barem malo, olakšati obiteljima koje ova situacija u kojoj smo se našli financijski pogađa više nego ostale

“Dio ćemo proslijediti Pedijatriji Sveučilišne kliničke bolnice Mostar”, ističe Grbavac, koji je ovim putem još jednom zahvalio svima koji su pomogli da hrana stigne u Ljubuški. Naglasio je kako su odmah po dolasku u Ljubuški kamion, kao i staklenke s hranom, dezinficirani, tako da ne postoji bojazan od eventualnoga prijenosa virusa tim putem.

 
index Instagram400x230 youtube