Ravnatelj DZ Ljubuški: Slučaj je spefičan jer je osoba vezana za Ljubuški, ali nije iz Ljubuškog...

U Domu zdravlja Ljubuški registriran je prvi slučaj zaraze koronavirisom kod sedamdesetogodišnje ženske osobe, koja ima adresu stanovanja u Čitluku.

Ravnatelj Doma zdravlja u Ljubuškom Ivan Landeka za Klix.ba kaže kako je slučaj spefičan je je osoba vezana za Ljubuški, ali nije iz Ljubuškog. Kako doznajemo radi se o časnoj sestri.

''Ona živi na području općine Čitluk, ali je zbog toga što oni imaju specifično zdravstveno osiguranje i često sele iz svojih kuća već duže vremena osigurana u Zapadnohercegovačkoj županiji i ima karton u Domu zdravlja Ljubuški i bila je u kontaktu sa osobljem Doma zdravlja Ljubuški. Mi smo poduzeli sve mjere nakon što je potvrđeno da je pozitivna i samoizolacijui dezinfekciju i sve što treba'', kaže Landek za Klix.ba.

Naglašava da je situacija specifična.

''Ne možemo reći da je prvi slučaj u Ljubuškom, međutim bila je u kontaktu sa našim zdravstvenim sustavom i s našim Domom zdravlja. Mi ćemo odraditi sve procedure vezane za našu zdravstvenu ustanovu, a sve daljnje kontakte epidemiološke i povezanosti s kim je bila ovih dana, nulti pacijent i ostalo, radi općina Čitluk odnosno Hercegovačko-neretvanska županija", pojasnio je Landek za Klix.ba.

 
index Instagram400x230 youtube