Doktor Ivan Landeka: Imamo 11 potvrđenih slučajeva, razmatrat će se uvođenje karantene [audio]

Dr. Ivan Landeka obratio nam se i danas ispred Kriznog Stožera Civilne zaštite grada Ljubuškog

„Na području ZHŽ imamo 11 potvrđenih slučajeva, 7 osoba iz Širokog Brijega, 4 osobe iz Gruda. Pošto se broj zaraženih povećava,  povećava se i broj pronalaženja kontakata sa zaraženim osobama. Prema informacijama koje imam, samo će se primarni kontakti oboljelih koji imaju simptome testirati, ostale će u samoizolaciji pratiti njihovi obiteljski liječnici“, rekao je Landeka.

„Od jučer su djelatnici Zavoda za javno zdravstvo i djelatnici Higijensko epidemioloških službi Domova zdravlja naše županije, nakon što su prošli edukaciju u SKB Mostar, krenuli sa uzimanjem briseva u domovima bolesnika na području cijele naše županije što će nam značajno olakšati i ubrzati testiranje za primarne kontakte“, pojasnio je i dodao kako je do sinoć testirano oko 30 osoba s područja naše županije i utvrđeno je 11 potvrđenih nalaza.

Danas se planira uraditi još 5-6 testiranja sukladno aktivnostima službi.

„Na području Ljubuškog dosada su testirane tri osobe na corona virus i svi nalazi su negativni. Jučerašnji dan je protekao bez problema, za vikend su ponovo planirane aktivnosti čišćenja ulica“, pojasnio je.

„Gradski stožer je pri kraju sa izdavanjem dozvola za kretanje, broj dozvola je relativno velik, neke općine i gradovi su krenuli sa drugim principom izdavanja dozvola pa ćemo vidjeti hoćemo li i mi mijenjati  odluku“, naveo je.

„Danas poslijepodne imamo sastanak tri Stožera Civilne zaštite ZHŽ, HNŽ i HBŽ sa epidemiolozima iz Sveučilišne klinike Mostar i razmatrat će se uvođenje karantene na području ove tri županije pa će i naši daljnji postupci ovisiti o toj odluci“, dodao je.

 „Hvala svima koji se drže mjera samoizolacije, motiv je naš život, naše zdravlje i zdravlje  naših najmilijih. Hvala svima na donacijama i riječima podrške, hvala svim našim djelatnicima, moram spomenuti veliku slogu i zajedništvo koje vlada među našim djelatnicima u ovom teškom trenutku i zahvaljujem im se na tome i to je jedini način da se uspijemo obraniti od svih neprilika koje su pred nama“, zaključio je.

U audiozapisu poslušajte cjelovitu izjavu dr. Landeke za Radio Ljubuški:

 

 
index Instagram400x230 youtube