Dr. Landeka: U Ljubuškom i ŽZH nama zaraženih, dvije osobe s područja županije testirane [audio]

Istaknuto Dr. Landeka: U Ljubuškom i ŽZH nama zaraženih, dvije osobe s područja županije testirane [audio]

„Na području grada Ljubuškog 90 osoba je u samoizolaciji, za sada nemamo sumnjivih slučajeva odnosno onih koje bismo trebali slati na testiranje“, kazao je za Radio Ljubuški član Kriznog stožera Ministarstva rada, zdravstva i socijalne skrbi ŽZH, član Stožera civilne zaštite grada Ljubuškog  i ravnatelj Doma zdravlja Ljubuški, dr. Ivan Landeka.

„Dvije osobe iz ZHŽ su testirane na koronavirus, prema jutrošnjim informacijama iz ZHŽ, riječ je o osobama koje su bile kontakti oboljelih osoba iz Konjica.

„Jutros smo imali i sastanak Kriznog stožera Ministarstva zdravstva na kojem smo donijeli nove preporuke koje će, nadam se, biti uvrštene u nove zapovijedi koje će biti objavljene danas.

Naši  vatrogasci i djelatnici JP Parkova sinoć su i izvršili dezinfekciju i čišćenje središta Ljubuškog.

U suradnji s Crvenim križem osigurana su dva vozila koja će biti na raspolaganju građanima,osigurana su i dva šatora od po 100 kvadrata u slučaju većeg broja oboljelih.

Još jedna novina koju smo uveli u Domu zdravlja Ljubuški je ta da  Odjel pedijatrije od ponedjeljka 23.3. radi samo u prvoj smjeni , jedan liječnik i sestra. Liječnici će se mijenjati po tjednima, a liječnik će biti dostupan izvan radnog vremena putem svog  mobilnog telefona“, kazao je, među ostalim, dr. Landeka.

Poslušajte razgovor:

 
index Instagram400x230 youtube