Ljubuški: Život u doba koronavirusa

U Ljubuškom, baš kao i u drugim mjestima u okolici, nema živosti na ulicama. S dolaskom koronavirusa u Hercegovinu, one su gotovo puste.

Građani se pridržavaju uputa nadležnih institucija pa odlazak iz svojih domova prakticiraju samo u onim situacijama kada je to neophodno. 

Zahvaljujući lokalnim medijima, koji su za svaku pohvalu kada je riječ o pravovremenom izvještavanju, omogućeno im je praćenje najnovijih informacija o pandemiji ovog virusa od kojeg, nažalost, strepi cijeli svijet.

Naredbe Kriznog stožera ZHŽ-a poštuju svi. S radom su prestale sve obrazovne ustanove, vrtići, kafići, svadbeni i frizerski saloni, sportski i rekreacijski centri… Zabranjena su sva javna okupljanja, osim u svrhe dobrovoljnog darivanja krvi.

Straha od pandemije, s pravom, ima. Osobito ako uzmemo u obzir to da je na području Zapadnohercegovačke županije do jučer u samoizolaciji bilo 145 osoba, od toga u Ljubuškom 62. 

Stanje je takvo kakvo jest, no možemo ga popraviti na više načina. Pozitivan primjer dao je brend LOLA.tees i pripadnice GSS-a Ljubuški, a njihova nakana je izraditi zaštitne maske i donirati ih Domu zdravlja Ljubuški i mostarskoj Pedijatriji.

Kako bi rekao dramski pisac Rusmir Agačević – Nije sve otkazano!

Pogotovo nada i molitva!

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 19 Ožujak 2020 13:46
 
index Instagram400x230 youtube