Dr. Landeka: Za sada u Ljubuškom i ŽZH nama zaraženih, u Hercegovini devet slučajeva koronavirusa [audio]

Istaknuto Dr. Landeka: Za sada u Ljubuškom i ŽZH nama zaraženih, u Hercegovini devet slučajeva koronavirusa [audio]

Kako ste jučer mogli čuti u našem programu i pročitati na našoj web stranici  od danas svaki dan donosimo nove informacije u svezi poduzimanja mjera u cilju zaštite građana Ljubuškog od koronavirusa.

Službeno ovlaštena osoba za davanje informacija je član Kriznog stožera Ministarstva rada, zdravstva i socijalne skrbi ŽZH, član  Stožera civilne zaštite grada Ljubuškog  i ravnatelj Doma zdravlja Ljubuški, dr. Ivan Landeka i ono što on kaže su jedine relevante informacije.

Najvažnija informacija koju smo dobili od dr. Landeke je da u našoj županiji i u Ljubuškom još uvijek nema zaraženih koronavirusom.

Trenutno su u Ljubuškom 62 osobe u samoizolaciji, a na području ŽZH u samoizolaciji je oko 260 osoba i taj se broj iz sata u sat mijenja.

Dr. Landeka je još jednom zamolio sve one koji imaju bilo kakve informacije da je netko došao iz inozemstva, a još se nije javio svome liječniku ili sanitarnom inspektoru, da PU Ljubuški ili na brojeve Doma zdravlja prijave takve osobe kako bi mogli detaljno provjeriti istinitost takvih informacija, te staviti pod nadzor te osobe odnosno odrediti mjere samoizolacije.

Prema informacijama iz PU Ljubuški, od jučer nema prijava za kršenje mjera o samoizolaciji i nije bilo nikakvih problema u kršenju mjera koje su vezane za zatvaranje objekata.

Prema informacijama koje je dr. Landeka dobio od epidemiologa, u Hercegovini imamo ukupno devet slučajeva zaraze koronavirusom, a nijedna osoba nije iz ZHŽ.

Još jednom je ukazao na važnost poštivanja mjera samoizolacije, apelirao na one koji imaju rješenja o samoizolaciji da ih shvate jako ozbiljno i da ne krše mjere zabrane jer je to jedini put da spriječimo širenje koronavirusa.

Poslušajte razgovor:

 
index Instagram400x230 youtube