Na području Ljubuškog gorjele automobilske gume

Istaknuto Na području Ljubuškog gorjele automobilske gume

Nesvakidašnji požari zabilježeni su tijekom vikenda na području Ljubuškog.

Brojne su divlje deponije otpada u ruralnim dijelovima Ljubuškog, a nerijetki su i požari na njima, no da u razmaku od samo 20-ak sati gore dvije deponije otpada, i to one automobilskih guma, nesvakidašnjost je, koja se zbila ovog vikenda, dok su Ljubušaci uglavnom sa strepnjom pratili situaciju sa koronavirusom.

Gume su gorjele na Teskere i u Veljacima.

Kako je priopćeno iz Civilne zaštite ŽZH, ljubuški vatrogasci (2 vatrogasca s jednim vozilom), u subotu su u vremenu od 19.45 do 20.50 sati gasili požar u mjestu Teskera gdje je gorjela divlja deponija automobilskih guma.

Samo 20-ak sati kasnije, u nedjelju u vremenu od 16.25 do 18.20 sati, tri vatrogasca s jednim vozilom, gasili su požar u mjestu Veljaci. Gorjela je divlja deponija automobilskih guma i trava. Opožareno je oko 300 m² površine.

Nije poznato je li se paljenjem automobilskih guma radilo o pokušajima čišćenja deponije ili su pak Ljubušaci otkrili novi način zaštite od koronavirusa.

 

SPALJIVANJE SMEĆA OPASNO ZA ZDRAVLJE

Oni koji to čine možda nisu svjesni koliku ugrozu za zdravlje predstavlja paljenje smeća. Loženjem takvog materijala oslobađaju se čestice pepela, čađi, otrovne pare i plinovi (vidljivi i nevidljivi), čija je biološka pogubnost velika. Posebno je velika opasnost od paljenja plastičnih masa, guma i stiropora kada sitne čestice ulaze u dišne organe i završavaju u plućima, što može izazvati mnoge bolesti i poremećaje.

 
index Instagram400x230 youtube