Opasnost Banjskog mosta: Dijelovi mosta se odlamaju, brojne pukotine i oštećenja, mještani strahuju od najgoreg [foto]

Istaknuto Opasnost Banjskog mosta: Dijelovi mosta se odlamaju, brojne pukotine i oštećenja, mještani strahuju od najgoreg [foto]

Banjski most desetljećima je prometna poveznica naseljenih mjesta u župi Šipovača-Vojnići. Svakodnevno na stotine automobila te autobusi i teška teretna vozila prelaze preko ovog mosta iznad riječnog gorita Banje na prirodnoj granici Šipovače i Vojnića.

Preko mosta po oštećenom betonskom kolniku velika učestalost prometa i prijevoza teškog tereta s kojim vozači znaju i zapeti pri ulazu iz Šipovače, a ispod mosta, za vrijeme obilnih kiša, nabujale vode kojima je nerijetko bio zapljuskivan prije čišćenja riječnog korita.

Utjecalo je to uvelike na stanje ovog mosta građenog još 60-ih godina prošlog stoljeća, piše Šipovača Portal.

Narušena mu je statika te je došlo do brojnih napuknuća pa se stanovništvo ovog kraja pribojava urušavanja i moguće tragedije.

- Most je u vrlo lošem stanju pa mu je neophodna žurna obnova. Strahujemo od mogućeg urušavanja, pogotovo pod pritiskom tereta velikih kamiona što bi moglo dovesti do tragedije - upozoravaju mještani koji žive u njegovoj blizini te zaključuju kako je most - u raspadnom stanju.

Dodaju kako je voda oštetila temelje te da su se dijelovi mosta ove zime počeli odlamati.

Također, uočeno je i više pukotina te oštećenja kolnika.

Kako bi se oštećenja sanirala, zabrinuti mještani su obavijestili nadležne gradske službe o lošem stanju Banjskog mosta, dok vozačima preporučuju oprez prilikom vožnje osobnim automobila te pozivaju na izbjegavanje prolaska preko mosta kamionima pod teretom.

 

 

 

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 04 Ožujak 2020 10:43
 
index Instagram400x230 youtube