I Ljubuški na udaru migranta koji prijeti turskim predsjednikom Erdoganom

Istaknuto I Ljubuški na udaru migranta koji prijeti turskim predsjednikom Erdoganom

Nakon što je Umit Ozat, migrant iz Turske na privremenom radu u BiH kao nogometni trener zeničkog Čelika, i to bez radne dozvole, napravio skandal poslije nedjeljnog poraza od HŠK Zrinjski prijeteći svojim predsjednikom Erdoganom, sada se na njegovom udaru našao i Ljubuški.

Naime, u sarajevskim medijima je objavljena priča o navodnim neugodonostima koje je ovaj bivši reprezentativac Turske doživio u Ljubuškom gdje se momčad koju vodi pripremala za nastavak prvenstva.

Portal Sportske.ba navodi da je Ozat poznat po tome što voli društvo i opuštanje uz 'čašicu' te da je jedne večeri sa svojim suradnikom posjetio jedan ugostiteljski objet u kojem je ostao do kasnih sati.

Isti medij dalje navodi, pozivajući se na neimonovanog izvora, da se dvojac po ispražnjenju džepova odlučio svratiti na benzinsku crpku u nadi da će pronaći bankomat, prenosi Ljubuški IKS Portal.

Navodno tu dolaze problemi, a nadzorne kamere snimile su pravi show te se odigrala prava drama.

"Jezična barijera nije se mogla tek tako prevladati, jer radnici na pumpi nisu govorili turski, samim tim nisu ni razumjeli Ozata i njegovog kolegu, a oni s druge strane znali su tek po koju riječ bosanskog. U takvoj situaciji počeli su gestikulirati i glasno se objašnjavati. Mrkli mrak, sumnjivi likovi, koji ne govore jezik, sve su ovo razlozi zbog kojih se radnik na crpki odlučio da pozove policiju, rekavši da su ga napali migranti", navodi portal Sportske.ba.

Prema pisanju spomenutog medija, policajci su legitimirali trenere, ali im nisu povjerovali da rade u Čeliku. Nakon nekoliko telefonskih poziva, konačno su stvari poredane kako treba. Ozat i njegov suradnik mogli da se vrate u hotel, a cijela priča je postala pravi hit u Ljubuškom. Je li sve baš ovako ili još žešće bilo, znaju samo glavni "junaci" priče, zaključuju Sportske.ba.

Podsjećamo, NK Čelik je već neko vrijeme pod upravljanjem "investitora" iz Turske za kojeg mediji navode da je u svojoj zemlji osuđivan za namještanje utakmica i kriminal. On je u Zenicu doveo brojne strance, uglavnom iz Turske, kojima u posljednje vrijeme ne ide po planovima.

Klub je pretposljednji na ljestvici, u zoni ispadanja. Nekoliko stranaca još čeka na radne dozvole, među kojima i trener Ozat, jer u klubu nisu na vrijeme pokrenuli postupak registracije igrača.

Dok Čelik tone prema nižem rangu, za neuspjehe uglavnom krive 'kladiončarsku mafiju i ljude u crnom', državnu administraciju... 

Prijete i turskim predsjednikom Erdoganom te se nadaju kako će ih od ispadanja spasiti upravo Umit Ozat, kojem je trenersko zvanje itekako upitno, jer u niži rang 'gurnuo' je više klubova u Turskoj.

 
index Instagram400x230 youtube