HRT snimao prilog o Ljubuškom za emisiju "Pogled preko granice - Hrvati u BiH"

Istaknuto HRT snimao prilog o Ljubuškom za emisiju "Pogled preko granice - Hrvati u BiH"

Danas je Ljubuški posjetila novinarska ekipa HRT-a snimivši prilog o kulturnim, sportskim, turističkim i drugim blagodatima grada za emisiju "Pogled preko granice - Hrvati u BiH". 

Ponajprije ih je, u ulozi domaćina, ugostio gradonačelnik Nevenko Barbarić koji je prezentirao aktivnosti gradske uprave dotaknuvši se, među ostalim, brojnih uspiješnih realiziranih projekata, kao ujedno i onih koji predstoje.

Očarani prirodnim i turističkim bogatstvima kojima obiluje Ljubuški, posjetili su vodopad Kravice, gdje ih je, uime JP "Parkovi" d.o.o. Ljubuški, ugostio Nikica Vučić, voditelj poslovne jedinice "Kravica".

Osnovni povod posjeta Ljubuškom, kako je novinarka Maja Luketić Raguž istaknula, jest JU "Kulturno-športski centar" Ljubuški i brojne raznovrsne kulturne i sportske aktivnosti u organizaciji iste.

Ivan Bebek, ravnatelj JU "Kulturno-športski centar" Ljubuški predstavio je ustanovu, njezine odjele i aktivnosti od osnutka do dana današnjega, istaknuvši da se ustanova prometnula, kao što i dolikuje, u predvodnika kulturnih i sportskih događanja u gradu Ljubuškom.

Kulturne aktivnosti ustanove pobliže je prezentirao Ivica Vizentaner, stručni suradnik za kulturu, kulturne sadržaje i Knjižnicu Ljubuški u JU "KŠC" Ljubuški, istaknuvši da je u protekloj godini upriličen 41 kulturni događaj što je uistinu impozantna brojka te da se s kvalitetnim i odgovornim radom nastavilo i u tekućoj godini, navevši nekolicinu aktualnih i predstojećih kulturnih aktivnosti.

Slaven Tomić, stručni suradnik za sport u JU "KŠC" Ljubuški, prezentirao je aktivnosti ustanove glede sporta, dotaknuvši se i općenito sporta u gradu, nadasve rukometa, budući da je Ljubuški prepoznatljiv upravo po rukometu, RK "Izviđaču" i brojnim rukometašima koji su nosili i nose dres Hrvatske rukometne reprezentacije.

O svemu naprijed navedenome podrobnije ćete biti u prigodi vidjeti i čuti u jednoj od predstojećih emisija HRT-a "Pogled preko granice - Hrvati u BiH", koju ćemo pravovremeno nagovijestiti.

 

 

 

Poslijednja izmjena danaSubota, 18 Siječanj 2020 19:51
 
index Instagram400x230 youtube