Završena humanitarna manifestacija „Advent na Humcu“ [foto]

Večerašnjim druženjem u lapidariju samostana na Humcu završena je ovogodišnja humanitarna manifestacija „Advent na Humcu“.

Riječ je o tradicionalnoj akciji u organizaciji mladih iz župe Humac, koji su i ove godine svake nedjelje Došašća nakon večernjih svetih misa u lapidariju pravili uštipke, fritule i kuhano vino.

Vjernici su tako imali priliku nakon večernjih misa zadržati se u krugu samostana uz lijepo druženje i prigodne pjesme, a tko je htio mogao je kao ulaznicu ostaviti simbolični dobrovoljni prilog namijenjen siromašnim župljanima.

Večeras se za glazbeni program pobrinuo ljubuški bend Aritmik, a kao i ranijih nedjelja i ovaj put je u lapidariju bila gužva.

Drago mi je je uvijek dobar odaziv i da su naši župljani osjetljivi na potrebe drugih ljudi i da su uvijek širokog srca. To je stvarno za svaku pohvalu“, rekao je fra Nikola Jurišić.

Inače, uz ovu akciju, na Humcu je u ovo predblagdansko vrijeme provedena i akcija „Obitelj za obitelj“ tijekom koje su župljani u samostan donosili pakete s namirnicama i higijenskim potrepštinama za potrebite.

Te pakete su donosili župljani kroz zadnjih tjedan dana. Skupili smo skoro 400 paketa tako da je svaka potrebita obitelj na popisu dobila barem dva paketa, plus poklon bon za kupovinu u Konzumu. Ovo je dosad najveći odaziv na ovu akciju“, rekao nam je fra Nikola.

 
index Instagram400x230 youtube