Zapaljena treća adventska svijeća u Ljubuškom [foto]

Večeras je na treću nedjelju Došašća, u sklopu manifestacije "Advent u Ljubuškom" upriličeno paljenje treće adventske svijeće, a domaćin ove večeri bile su župe Veljaci i Šipovača/Vojnići.

Za čin paljenja svijeće građani su se okupili oko adventskog vijenca kod fontane ispred zgrade Gradske uprave, bivše „Općine“, gdje su se pomolili.

"Okupljeni oko ove treće adventske svijeće, okupljeni ovdje u našem Ljubuškom, u njegovu središtu, želimo sada ovdje reći Bogu da želimo da nam On uvijek bude središte, ne samo u Ljubuškom, nego i po cijelome svijetu", rekao je don Drago Ćurković, župni vikar iz Šipovače/Vojnića.

On se zahvalio se svima koji su došli u svoje, te u ime fra Gorana Ćorluke, župnog vikara iz Veljaka.

"Hvala vam od srca i neka nam uistinu ovi dani priprave za Božić budu plodonosni. Pripravimo se, ispovjedimo se i očistimo svoja srca i duše i pripremimo se na najbolji mogući način da se Krist i ovoga Božića rodi i u mome, i u tvome i u srcima svih ljudi", tim je riječima don Drago Ćurković završio svečanost paljenja treće adventske svijeće.

U molitvenom dijelu pjevao je zbor mladih Veljaci i zbor filijalne crkve iz Graba, a pjesmom je večer uljepšao i dječji zbor „Radost“.

Nakon paljenja svijeće građani su prošetali do "Zimskog grada" gdje se nalaze klizalište i adventske kućice kako bi se družili, a u fotografijama pogledajte par detalja od večeras.

 
index Instagram400x230 youtube