VSTV BiH imenovao predsjednicu Općinskog suda u Ljubuškom

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je tokom sjednice, koja se održava 16. oktobra 2019. godine u Sarajevu, donijelo odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Na nivou Federacije Bosne i Hercegovine, imenovani su: Dženana Brković, na poziciju predsjednika Općinskog suda u Zenici, Ankica Čuljak na poziciju predsjednika Općinskog suda u Ljubuškom, Muhamed Vejzović na poziciju predsjednika Općinskog suda u Srebreniku, Jasmina Miljković na poziciju predsjednika Općinskog suda u Velikoj Kladuši.

Na razini Republike Srpske, imenovani su Muhamed Gruhonjić, na poziciju zamjenika glavnog tužitelja Okružnog javnog tužiteljstva u Bijeljini, te Stanko Nuić na mjesto zamjenika glavnog tužitelja Okružnog javnog tužiteljstva u Istočnom Sarajevu.

-Pri donošenju Odluke o imenovanju, VSTV BiH je uzeo u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti i ugleda te iskustva na rukovodećim poslovima.

Pri imenovanju, VSTV BiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih te poštuje ravnomjernu zastupljenost spolova.

Novoimenovani nositelji pravosudnih dužnosti će stupiti na dužnost 1. studenog 2019. godine. – navedeno je u informaciji za medije.

 
index Instagram400x230 youtube