Advent u Ljubuškom u znaku druženja, veselja i humanosti

Turistička zajednica Grada Ljubuškog u suradnji s Gradom Ljubuškim, JP Parkovi i KŠC Ljubuški nastavlja uspješnu dosadašnju tradiciju organiziranja Adventa u ovome gradu.

Nakon što su upaljene dvije adventske svijeće i priređen prigodan program, jučer je obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom u organizaciji Udruge roditelja djece s posebnim s potrebama Duga Ljubuški. Danas je, pak, na rasporedu projekcija filma Napoleon, kao i projekcija crtanog filma Patke selice.

U utorak, 12. prosinca, u večernjim satima na Trgu dr. Franje Tuđmana bit će upriličena radionica izrade jaslica od gline u organizaciji Udruge likovnih umjetnika Šipak. Također, članovi ULU Šipak sutradan će organizirati radionicu sijanja božićne pšenice, dok će učenici Glazbene škole Ljubuški održati koncert u 19 sati u Kulturnom centru Ljubuški.  

Noćna utrka, koncert Dalmatina, humanitarni spektakl…

U sklopu Adventa u Ljubuškom bit će održan i sajam meda i pčelinjih proizvoda, kao i izložba te kušanje maslinovog ulja. Tematsku večer imat će i učenici Srednje strukovne škole Ruđera Boškovića.

Tijekom vikenda, 16. prosinca, upriličit će se paljenje treće adventske svijeće, potom će u Kulturnom centru biti održana večer folklora i tradicijskih običaja. Ni ove godine neće izostati biciklijada u organizaciji BK Ljubuški, kao i druženje uz večeru koju će pripremati članovi HUL Kravica Ljubuški.

Poseban događaj Adventa u Ljubuškom je noćna utrka (Advent Night Run) koja će se održati 22. prosinca u 18 sati. Dan kasnije, kada će biti upaljena i četvrta adventska svijeća, održat će se i veliki humanitarni spektakl „Turnir 4 kafića“, koji će okupiti brojna poznata imena iz svijeta sporta.

Besplatno klizalište kao poklon najmlađima

Na Badnji dan, kao i proteklih godina, građani će se okupiti na tradicionalnom druženju uz bakalar, a brojni Ljubušaci raduju se još jednom glazbenom spektaklu koji će 28. prosinca prirediti grupa Dalmatino.

Za završnicu ovogodišnjeg programa pobrinut će se Zavičajni klub hercegovačkih studenata, koji će 29. prosinca prirediti božićnu kulturnu večer uz predstavu i folklorne plesove. Ne zaboravimo spomenuti i bogatu gastro ponudu u adventskim kućicama, kao i besplatno klizalište koje i ove godine najviše oduševljava one najmlađe.

 
index Instagram400x230 youtube