Grad Ljubuški izdvojio 140 000 KM za uređenje svlačionica i EHF podlogu u Gradskoj športskoj dvorani

Na 28. sjednici Gradskog vijeća Ljubuški, koja je održana u utorak, 19.rujna 2023. godine, u Gradskoj vijećnici u Ljubuškom, na dnevnom redu je bila i točka „Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o proračunu Grada Ljubuškog za 2023. godinu.“ Prema toj Odluci, svoje mjesto u povećanju sredstava našao je i šport. Tako će se za Gradsku športsku dvoranu, kroz dvije stavke, izdvojiti dodatnih 140.000,00 KM.

– Kapitalni transfer za rekonstrukciju svlačionica Gradske športske dvorane planira se ovim rebalansom u iznosu od 70.000,00 KM
– Kapitalni transfer za EHF podlogu za rukomet planira se ovim rebalansom u iznosu za 70.000,00 KM
Ovakva odluka je potpuno razumljiva s obzirom da će prvak Bosne i Hercegovine ljubuški Izviđač igrati grupnu fazu EHF Europske rukometne lige.

Podsjećamo, 21. srpnja 2023. godine u sjedištu EHF-a u Beču, održano je izvlačenje skupina EHF Europske lige, koja se po prvi put igra u formatu s 32 momčadi.

Izviđač koji igra u ovom natjecanju i u kojem će odigrati šest utakmica s tri jake europske momčadi, saznao je svoje suparnike, a to su:

Füchse Berlin

Dinamo Bucuresti

Chambery Savoie Mont Blanc HB

Dakle, “Skauti” i čelni ljudi kluba će ove godine imati priliku da se prezentiraju europskoj rukometnoj javnosti. Prvo kolo se igra se 17. listopada, dok su preostali termini 24. listopada, 14. studenog, 21. studenog, 28. studenog i 5. prosinca. Prvoplasirani i drugoplasirani klubovi iz svake skupine idu u glavnu fazu, gdje se formiraju nove skupine uz prenošenje bodova. To je prvi put poslije 2012. godine da jedan bh. klub nastupa u grupnoj fazi europskog rukometnog natjecanja, i to poslije sarajevske Bosne koja je tad nastupala u grupnoj fazi Lige prvaka. Vrijedi izdvojiti da se novim, rebalansiranim proračunom, i transfer za šport povećava za 52.000,00 KM.

 
index Instagram400x230 youtube