Nikolina Miličević izrađuje kamene suvenire: Stara hercegovačka kuća u sebi nosi dozu autentičnosti

Dnevni list svakodnevno donosi pozitivne priče koje potiču na razmišljanje, ali i dokazuju kako je u životu sve moguće ako to dovoljno želite. Da je to zaista tako, potvrđuje mlada Ljubušanka Nikolina Miličević, koju ni stopostotni invaliditet nije spriječio u ostvarenju zacrtanih ciljeva.

Podrška Grada Ljubuškog

Budući da se njezina obitelj već godinama bavi obradom kamena, u njoj se probudila želja da iskoristi upravo kamen u svom budućem zanimanju. Vođena kreativnošću i upornošću, odlučila je prijaviti projekt na javni poziv za pomoć marginaliziranim skupinama žena koje pokreću vlastite poslove te je uz još šest žena dobila financijsku podršku od Grada Ljubuškog.

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba

„Sredstva koja sam dobila uvelike će mi pomoći da zaživi moj obrt „Art Lapis“, odnosno proizvodnja kamenih suvenira. Među njima se posebno izdvaja stara hercegovačka kuća, rađena ručno od pravog kamena, uz ostale prirodne materijale. Svaka od njih u sebi nosi dozu autentičnosti i služi kao podsjetnik na nekadašnji život u našoj krševitoj Hercegovini“, kazala je Nikolina za Dnevni list.

Može biti slika sljedećeg: na otvorenom

Osim kamenih kućica, na CNC stroju planira izrađivati i sakralne motive, tekstove, grbove i slično. Iako je tek u začecima, u ovaj posao unosi dosta truda, strpljenja i ljubavi, a u svemu tome ima i potporu obitelji.

Pozitivni komentari

„Odrasla sam uz kamen i stekla znanje o načinu njegove obrade, stoga sam jako zahvalna na prilici koja mi je pružena, da stvaram radove kojima ću uveseljavati druge, a i sebe“, rekla je Nikolina koja je inače završila grafičku školu u Centru za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj“ u Splitu.

Opis fotografije nije dostupan.

Većinu dosadašnjih radova poklonila je bližnjima i prijateljima, a neke od njih uspjela je i prodati.

„Dosad sam se susrela s pozitivnim komentarima koji mi daju vjetar u leđa i motiviraju me da nastavim raditi ono što sam započela. Ovom prilikom iskazujem zahvalnost svima onima koji cijene moj rad i trud“, istaknula je Nikolina kojoj su, primjerice, potrebna tri dana za izradu jedne kućice od kamena.

Fotografije Nikolininih radova bit će uskoro dostupne na mrežnoj stranici art-lapis.com, kao i na Facebooku i Instagramu pod nazivom ArtLapis. Dodatne informacije možete zatražiti i pozivom na broj 063 018 652 ili putem e-adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
 
Piše: Antonela Marinović Musa / Dnevni list
 
index Instagram400x230 youtube