Josip Ramljak: Mladi prepoznaju vrijednosti bicikliranja

Iza Biciklističkog kluba Ljubuški deset je godina postojanja. U tom razdoblju klub je uvelike doprinio popularizaciji bicikliranja u ovome gradu, ali i privukao brojne članove među kojima su oni koji danas ostvaruju izvrsne sportske rezultate.

Odnedavno su bogatiji i za klupske prostorije koje će im služiti za treninge i sastanke, a priliku da nove članove upoznaju s dosadašnjim radom i aktivnostima imali su u petak te su i više nego zadovoljni odazivom.

„Sve više građana pokazuje zanimanje za naš rad, što me jako raduje, a posebno to što je napokon završena saga oko klupskih prostorija koja je trajala godinama. Dugujemo zahvalu vlasniku tvrtke Elvis Auto d. o. o., zahvaljujući kojem sada imamo prikladan i neophodan prostor “, kazao nam je Josip Ramljak, tajnik BK Ljubuški.

Klub trenutačno ima 70 članova, a taj broj se iz godine u godinu povećava.

„U odnosu na prije, možemo reći kako nam se pridružuju i žene te mladi koji prepoznaju vrijednosti bicikliranja. Posebno bih istaknuo Draganu Matić, najperspektivniju mladu sportašicu u BiH, koja je u užem izboru za najbolje sportaše grada Ljubuškog. Ponosni smo na nju i na odlične rezultate koje postiže uz puno predanosti i odricanja“, naglasio je Ramljak.

U klubu misle i na rekreativce, stoga će za njih uskoro organizirati nekoliko atraktivnih biciklističkih tura, a i ove godine neizostavno je sudjelovanje na Ljubuškom Outdoor Festivalu.

Dodajmo i to kako je Biciklistički klub Ljubuški u suradnji s Udrugom „Tajna prirode dio projekta „Eko aktivizam na vesla i pedale“, koji ima za cilj potaknuti na rješavanje problema kontinuiranog nastanka otpada te uključiti mlade u ovu problematiku kroz primjere u praksi.

Aktivnosti koje će se provoditi u iduća dva mjeseca planirane su u sklopu projekta „Jačanje Zelene mreže u BiH“, kojega uz financijsku podršku Ambasade Republike Italije u BiH implementira i sufinancira UNDP BiH.

Poslijednja izmjena danaUtorak, 14 Veljača 2023 12:21
 
index Instagram400x230 youtube