Županijska inspekcija posjetila trgovačke objekte u blizini škola

U okviru planiranih godišnjih aktivnosti, u drugoj polovini listopada i tijekom studenoga, težište rada tržišne i sanitarne županijske inspekcije bilo je na kontroli rada trgovačkih objekata i objekata u kojima se uslužuje i prometuje hrana, a koji su u neposrednoj blizini školskih objekata.

Mješoviti timovi tržišne i sanitarne županijske inspekcije izvršili su ukupno 55 nadzora i to:

- Iz oblasti trgovine 21 redovitih nadzora, pri čemu je doneseno 10 rješenja o otklanjanju nedostataka, te 5 kontrolnih nadzora. Izrečeno je i 6 prekršajnih naloga u vrijednosti od 2.200,00 KM.
- Iz oblasti sanitarne zaštite izvršeno je 24 redovitih nadzora, pri čemu je doneseno 15 rješenja o otklanjanju nedostataka, te 5 kontrolnih nadzora.

Uočeni nedostaci iz oblasti trgovine u najvećem broju su se odnosili na obvezu pravilnog isticanja cijena, a u oblasti sanitarne zaštite na neispunjavanje obveze zdravstvenog pregleda djelatnika (sanitarne knjižice), obveznog provođenja dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije te na prisustvo roba s isteklim rokom uporabe.

U tijeku je nastavak provođenja kontrole izvršenja dijela donesenih rješenja o otklanjanju nedostataka, priopćeno je iz Uprave za inspekcijske poslove ŽZH.

 
index Instagram400x230 youtube