Ljubuški karneval nastupa na ljetnom karnevalu u Čapljini [najava]

Nakon tri ovogodišnja nastupa Ljubuškog Karnevala u Tuzima i Budvi (Crna Gora), te Korceu (Albanija), sutra je na programu i četvrti ovogodišnji nastup ljubuških karnevalista, ovog puta na domaćem terenu u Čapljini.

21. međunarodni ljetni karneval u Čapljini, održava se ove godine na subotu 17.kolovoza, a među 19 karnevalskih skupina iz 6 europskih zemalja, nastupiti će i „Karnevalsko društvo Prolog“ kao predstavnik „Ljubuškog Karnevala.“ Bit će to treći nastup Ljubuškog Karnevala na Međunarodnom ljetnom karnevalu u Čapljini. Nakon što su premijerno nastupili 2014.godine kao „Hercegovački faraoni“, i prošle godine kao „Obitelj Kremenko – ljudi s kamena“, ove godine naši karnevalski predstavnici nastupaju s maskom „Domoroci“, s kojom su prije dva mjeseca osvojili prvo mjesto na prestižnom međunarodnom karnevalu u Korceu, u Albaniji.

Nakon druženja svih karnevalskih skupina koje će započeti u 15 sati u restoranu Staklo – Počitelj, uslijedit će u 17 sati svečani prijem predstavnika svih karnevalskih skupina kod gradonačelnika Čapljine dr.Smiljana Vidića, gdje će Ljubuški Karneval predstavljati Meštar od Karnevala Jakov Begić, i jedan od začetnika Ljubuškog Karnevala Ivan Šalinović.

Skup svih karnevalskih skupina započet će u 19 sati na platou kod Gradske športske dvorane u Čapljini, odakle će u 20h krenuti međunarodna karnevalska povorka. Nastupi svih karnevalskih skupina biti će upriličeni na otvorenoj ljetnoj pozornici na Trgu kralja Tomislava, a naši predstavnici će ovog puta nastupiti kao „šećer na kraju“, posljednji u nizu 19 karnevalskih skupina. Sve prisutne će po završetku karnevalskog programa zabavljati legendarni sarajevski bend Crvena Jabuka.

 
index Instagram400x230 youtube