Kravica poslije kiše u svoj svojoj snazi i ljepoti

Kravica poslije kiše u svoj svojoj snazi i ljepoti M.Kraljević/Radio Ljubuški

Kiše koje su padale posljednjih dana izazvale su velike probleme na području Grada Ljubuškog, od Šipovače na zapadu pa do vodopada Kravica na jugoistoku.

Jutros je naš objektiv „uhvatio“ nekoliko prizora pred kojima zastaje dah. Kako mi je još sinoć rekao Iće (Vukšić) voda je toliko „nadošla“ da je počela zapljuskivati gornju terasu grila Sedra. Iako je jutros vodostaj za dvadesetak centimetara manji ipak su vidljivi tragovi vodene stihije.

Iznad vodopada voda se izlila na put na krivini-okretištu, a štetu je napravila na mlinicama. Probijen je improvizirani nasip iznad mlinica i voda je probila u unutrašnjost.

„Par godina sam prolivao „krvav znoj“ da očistim kanale i zaštitim mlinice. Međutim, neodgovorni turisti su vremenom izbacujući kamen i zemlju oštetili nasip koji je popustio pred silinom vode. Srećom, nije uništio vrata“ pomalo rezignirano kaže Iće.

Ugostiteljski objekti koji su radili ljetos su pod vodom, a još se drži „Sedra“ iako je voda noćas bila i na gornjoj terasi, ali se jutros povukla. U Sedri je stradao „ljetnji šank“, a da li je bilo i druge štete vidjet će se kad se voda povuče.

Pogledajte nekoliko jutrošnjih kadrova s vodopada Kravice

IMG_0006.jpgIMG_0014.jpgIMG_0019.jpgIMG_0023.jpgIMG_0026.jpgIMG_0028.jpgIMG_0031.jpgIMG_0033.jpgIMG_0035.jpgIMG_0047.jpg

 
index Instagram400x230 youtube