Službeno otvoren Credo centar u Ljubuškom [foto]

Službeno otvorenje CREDO centra upriličeno je danas u Ljubuškom, a otvorio ga je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas.

CREDO centar je edukativni, tehnološki i kreativni park dijeljenja znanja kojemu je cilj mladima osigurati pristup tehničkim sredstvima i STEAM znanjima i vještinama za 21. stoljeće.

U sklopu programa otvorenja ovog centra upriličena je i dodjela diploma djeci – prvim polaznicima CREDO Ljetnog STEAM kampa iz područja vizualnog programiranja, robotike i audio vizualnih tehnologija, koji su radionice polazili prošli tjedan.

Diplome su dodijelili državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas i gradonačelnik Grada Ljubuškog Nevenko Barbarićem.

Događaju su nazočili i dopredsjednik Vlade i ministar financija ŽZH Toni Kraljević, predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić, predsjednik Skupštine Ivan Jelčić i savjetnica s posebnim položajem za pitanje Hrvata u BiH Žana Ćorić.

Besplatne radionice za skoro 150 djece organizirala je Udruga Hercegovački STAP uz potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Poslijednja izmjena danaPetak, 26 Srpanj 2019 21:05
 
index Instagram400x230 youtube