Preko 400 prijava na Ljubuški Outdoor Festival, prijave otvorene do 15. svibnja

Ljubuški Outdoor Festival predstavlja sportsko – turističko – zabavnu manifestaciju koja će se održavati u prekrasnom ambijentu rijeke Trebižat i vodapada Kravice od 28. do 30 . svibnja 2021. godine.

Nastao je u suradnji JP Parkovi d.o.o. Ljubuški te udruga Biciklističkog kluba Ljubuški, Paragliding kluba Ljubuški, Atletskog kluba Ljubuški, GSS stanice Ljubuški i Foto Kluba Fokus uz potporu Grada Ljubuškog i Federalnog ministarstva turizma i okoliša.

Ova manifestacija je pokrenuta s ciljem stvaranja brenda outdoor turizma grada Ljubuškog, prvenstveno u ambijentu rijeke Trebižat.

Festival donosi raznovrsan program sa tri trkačke i dvije biciklističke utrke, paragliding natjecanjem, radionicama u planinarenju, kanu safariju, speleologiji, sportskom penjanju, fotografiji u prirodi.
Paragliding natjecanje, biciklističke, trkačke i trail staze povezuju rijeka Trebižat, nacionalni spomenici kulture, rimski vojni logor na Gračinama te tvrđava Herceg Stjepana.

“U tijeku su nam pripreme za Ljubuški Outdoor Festival. Svi sudionici u organizaciji, a to su: JP Parkovi, BK Ljubuški, PK Ljubuški, HAK Ljubuški, GSS Ljubuški i FK Fokus, su prihvatili svoje obaveze u pripremama festivala pa tako da spremno iščekujemo zadnji vikend u mjesecu svibnju.

Dosad imamo više od 400 prijava od čega najviše na polumaratonu Dva slapa, a prijave traju do 15.05.
Očekivanja su da u narednom periodu do zatvaranja prijava i bude najviše istih, kakva je i inače praksa kod sličnih manifestacija.

Prošle godine mjere nisu dozvolile održavanje ovakve manifestacije, no ove godine kako trenutno situacija nalaže nećemo imati problema sa organizacijom, te ćemo se prilagoditi mjerama kakve budu u vrijeme održavanja LJOF-a” kazao je za Vrisak.info Ante Ilić, turistički djelatnik JP Parkovi d.o.o. Ljubuški i jedan od organizatora LJOF-a.

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 06 Svi 2021 12:22
 
index Instagram400x230 youtube