Oružane snage BiH uručile donaciju Udrugi roditelja djece s posebnim potrebama "Duga" Ljubuški

Vojnici katolici u Oružanim snagama BiH svake godine pred Božić prikupljaju sredstva kako bi pomogli potrebitima, a danas su čelni ljudi hrvatske komponente OS BiH posjetili Ljubuški i uručili prikupljena sredstva Udruzi roditelja djece s posebnim potrebama „Duga“.

U Ljubuški su stigli general bojnik Ivica Jerkić, vojni ordinarij mons. Tomo Vukšić i brigadir Zdravko Rezo, obišli su prostorije Edukacijsko-rehabilitacijskog centra Ljubuški, popričali sa štićenicima, a potom su uručili donaciju Zori Skoko, predsjednici Udruge Duga.

 „Ovo je dar običnih vojnika, časnika i dočasnika i naših generala koji su oni odvojili od svoje plaće i kojim mi pokazujemo da vojska, koja je simbol moći, ovih dana pred Božić treba biti s onima koji su u potrebi“, rekao je tom prilikom general bojnik Ivica Jerkić.

„Već 9 ili 10 zadnjih godina u ovo predbožićno vrijeme, vrijeme darivanja i posjećivanja, mi katolici iz Oružanih snaga BiH i Ministarstva obrane prikupimo skromne novčane darove i obilazimo one kojima je to potrebno,  ove godine je došao na red Ljubuški, odnosno Udruga roditelja djece s posebnim potrebama „Duga““, objasnio je Jerkić i dodao kako će pored udruge Duga, ove godine pomoći i jednu udrugu iz Žepča koja ima slične ciljeve.

Mons. Tomo Vukšić je pak istaknuo kako je bio impresioniran uređenošću Centra u Ljubuškom.

„Prvi dojam koji sam stekao je da osoblje koje se brine za ovu mladež s poteškoćama u razvoju ulaže ne samo puno truda, nego i  plemenitosti i dobrote. Drugi dojam je da nakon što smo obišli 20-tak sličnih mjesta po BiH prošlih godina, ovo mi se čini najuređeniji centar koji sam ja vidio. Stoga se treba zahvaliti i onima koji vode ovaj Centar, te gradskim vlastima koje podržavaju rad ovog centra i brinu se u materijalnom smislu za ovo“, rekao je mons. Tomo Vukšić, koji je dodao da je naša moralna obaveza pomagati onima koji se ne mogu sami brinuti o sebi. 

Uz voditeljicu centra Mariju Kikaš, vojno izaslanstvo su dočekali i predstavnici gradske vlasti predvođeni gradonačelnikom Vedranom Markotićem.

 
index Instagram400x230 youtube