Ljubuški: Obavijest biračima koji imaju koronu ili su u izolaciji

Gradsko izborno povjerenstvo Ljubuški obavještava birače čije se ime nalazi na Izvodu iz Središnjeg biračkog popisa za glasovanje na redovnim biračkim mjestima, a koji su pozitivni na COVID-19 i/ili koji posjeduju akt nadležnog tijela o obaveznoj izolaciji ili se nalaze na bolničkom liječenju, zbog čega nisu u mogućnosti doći na biračko mjesto na kojem su upisani u Izvod iz Središnjeg biračkog popisa da glasuju osobno, da će biti, a na njihov zahtjev, omogućeno glasovanje putem kovertiranog glasačkog listića, a putem posebnog mobilnog tima, a u skladu sa člankom 24e. Pravilnika o provedbi izbora u Bosni i Herceogovini (“Službeni glasnik BiH”, broj: 36/20, 63/20, 70/20 i 80/20).

Da bi ostvario svoje biračko pravo, birač je dužan najkasnije do 12.11.2020. godine do 07:00h osobno (putem e-maila, fax aparata ili viber / whatsApp aplikacija) ili putem druge osobe dostaviti zahtjev za glasanje putem kovertiranog glasačkog listića, odnosno medicinski nalaz koji potvrđuje da je pozitivan na COVID-19 i/ili akt nadležnog tijela kojim mu je određena izolacija ili hospitalizacija.

Ukoliko birač ne posjeduje medicinski nalaz ili akt nadležnog tijela kojim mu je određena izolacija, osnovanost zahtjeva će se cijeniti uvidom u službene evidencije nadležnih tijela o svim kategorijama osobama koje se po zahtjevu dostavljaju Gradskom izbornom povjerenstvu.

Birač kojem je dijagnosticirano oboljenje COVID-19 nakon 12.11.2020. godine ili na sam dan izbora najkasnije do 09:00 sati, Zahtjev za glasovanje je dužan dostaviti najkasnije 15.11.2020. godine do 09:00 sati.

 Zahtjev za glasovanje (Obrazac zahtjeva u prilogu), te medicinski nalaz i/ili akt nadležnog tijela (ukoliko birač iste posjeduje) Gradskom izbornom povjerenstvu Ljubuški može se dostaviti na jedan od sljedećih načina:

 

- putem e-maila na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.,

- putem fax-a na broj 039/835-563,

- putem viber-a ili whatsApp-a na broj 063/398-982,

- ili putem druge osobe u prostorije Gradskog izbornog povjerenstva Ljubuški (ured – prizemlje zgrade Gradske vijećnice).

 

Predsjednik

Stipe Bubalo, v.r.

Zahtjev za glasovanje putem kovertiranog glasačkog listića preuzmite na linku OVDJE

 
index Instagram400x230 youtube