Svim ljubuškim brucošima isplaćene jednokratne novčane potpore

Grad Ljubuški je danas isplatio jednokratne novčane potpore svim brucošima po nedavno objavljenom javnom pozivu za dodjelu istih.

Uvjete za dobivanje jednokratnih novčanih potpora ispunila su 154 brucoša s prebivalištem na području Ljubuškog koji su redoviti studenti državnih sveučilišta i koji su po prvi put upisali prvu godinu dodiplomskog ili integriranog studija državnih sveučilišta.

Svi studenti koji su ostvarili uvjete iz javnog poziva dobili su po 500 KM.

Podsjećamo, u tijeku je i javni poziv za dodjelu jednokratnih financijskih potpora za redovite studente viših godina državnih sveučilišta.

Grad Ljubuški ulaže u mlade i obrazovanje, a rezultat toga je da od ove godine svi učenici s područja Ljubuškog imaju besplatan prijevoz, svim brucošima su osigurane novčane potpore, a jednokratne potpore će po prvi put dobiti i svi redovni studenti javnih sveučilišta.

ljubuski.ba

****************************************************

- Svaki početak je težak i izazovan, baš kao i početak visokoškolskog obrazovanja. Sa željom da olakšamo prve studentske korake ljubuških brucoša i njihovih obitelji, osigurali smo financijska sredstva iz gradskog proračuna, kojima stipendiramo sve studente koji prvi put upisuju prvu godinu preddiplomskog ili integriranog studija državnih sveučilišta, a koji imaju prebivalište na području Grada Ljubuškog.

Ulaganje u mlade, njihovo znanje i obrazovanje temelj je razvoja društva. Stoga će naša pomoć studentima i njihovim obiteljima biti naša praksa i kroz sljedeće četiri godine ćemo povećati financijska izdvajanja za stipendiranje brucoša. #jervolimljubuski - stoji u objavi na stranici Vedrana Markotića, v.d. gradonačelnika i kandidata za gradonačelnika Ljubuškog.

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 21 Listopad 2020 17:27
 
index Instagram400x230 youtube