Ante Paponja predstavio novu kandidaturu za gradonačelnika Ljubuškog [foto]

Ante Paponja predstavio je svoju kandidaturu za ljubuškog gradonačelnika ispred stranke Hrvatski savez HKDU-HRAST na predstojećim lokalnim izborima.

U svom obraćanju u maloj dvorani hotela Bigeste naglasio je kako njegov program, uz malo dorade, ostaje isti kao i prije četiri godine, kad je također bio kandidat za načelnika Ljubuškog.

Ne ulazeći dublje u detalje programa, jer će ih iznijeti u narednom razdoblju, Paponja je govorio o motivaciji za predstojeće izbore, o onome što po njegovom viđenju nije dobro u Ljubuškom i što bi to trebalo mijenjati.

- Postojeća hrvatska politička struktura pokazala se kao nedorasla u ostvarivanju naših, kako lokalno-građanskih, tako i nacionalnih interesa. To je politika koja stalno pokazuje da pati od nedostatka vizije – kazao je u uvodnom dijelu obraćanja.

Govorio je o prirodnim resursima za koja smatra da nisu dovoljno iskorištena, gospodarstvu, poljoprivredi, poslovnoj zoni Zvirići, mogućnostima dijaspore za ulaganja u Ljubuški, situaciji s komunalnim poduzećima, demografskom padu Hrvata, školstvu i odnosu prema koronavirusu i dr.

- Vjerujem da je moguće napraviti radikalni zaokret u svim segmentima društva kojima se politika bavi, najprije u gospodarstvu pa onda u javnoj upravi, komunalnim i lokalnim poslovima, urbanizmu, komunikacijama, zatim i na polju kulture i športa – istaknuo je što će to biti u fokusu njegova rada ukoliko ga Ljubušaci izaberu za gradonačelnika.

Potporu Anti Paponji, svojom nazočnošću iskazali su, osim predsjednika HS HKDU-HRAST Pere Barbarića Pepija, Nikola Raguž, predsjednik HSP-a BiH i Zrinko Čuvalo, predsjednik ljubuške podružnice HSP-a BiH – HNS.

U svom obraćanju naglasili su da oporba ima samo jednog kandidata, a vladajući dvojicu, jer ovaj put, za razliku od prije četiri godine, za Paponju nije HDZ 1990, stranka koja ima svog kandidata na predstojećima izborima.

Podsjećamo, uz  tad oporbene stranke HDZ-a 1990, HSP-a BiH i HS HKDU-HRAST osvojio je nešto više od 4.800 glasova Ljubušaka, no Nevenko Barbarić je ostao na čelu Ljubuškog.

Na novinarsko pitanje na koji način planira nadomjestiti izostanak potpore druge po snazi stranke u Ljubuškom, rekao je:

- Vjerujem da se u odnosu većine birača devedesetke ništa nije promijenilo nazad četiri godine. Jedno je biračka baza, a drugo politika vodstva stranke. Mi nismo mogli ostvariti suradnju zato što je njihovo vodstvo, dakle vrh stranke, ušao u strateški savez s HDZ-om i onda, svaka moja kandidatura ispred njih je apsurdna. Vjerujem i sad da će biračko tijelo koje podržava devedesetku uglavnom biti na našoj strani.

Poslijednja izmjena danaSubota, 29 Kolovoz 2020 20:21
 
index Instagram400x230 youtube