Što je ljudska duša ispred vizije novog Osmanskog carstva

Turska je odlučila "ubaciti" u Grčku nekoliko stotina tisuća imigranata, gurajući Europu da pomogne Siriji. Erdogan se uopće ne ustručava voditi djecu u smrt, kao što se dogodilo u Lesvosu.

Neće oklijevati pred bilo čim. A za sada ga podržavaju međunarodni igrač. Jer ga žele "zaroniti" u Putinove naručje!

Piše: Thanasis Mavridis / Liberal.gr

Grčka to čini očitim: brani svoje granice. I u ovoj borbi je sama. Europa nas tuče po leđima, ali u suštini nije spremna učiniti ništa više. Za sada. To je zato što je i sama zapečatila svoje granice. Previše za akumuliranje jednog do dva milijuna imigranata u Grčkoj. Otkako je g. Tsipras prihvatio zatvorene granice s našim sjevernim susjedima, Europa se prestala brinuti zbog takvih "detalja".

Trenutno je zadatak međunarodnih igrača da vrati nerođenog sina. Erdogan igra vrlo dobro na papiru o mogućem napuštanju cara Putina. Kao dobar kockar igra sve svoje karte. A među njima i bacanje ljudi u glodalicu za geopolitičku igru.

Što ako se danas danas u Lesvosu utopilo dijete? Što je ljudska duša ispred vizije novog Osmanskog carstva? Budite sigurni da će biti puno više duša ...

Grčka nema mnogo mogućnosti. Ono što naprednjaci predlažu, da otvore granicu i zatim mole Europljane da ih uzmu, jednako je pozivanju grupe da izvrši samoubojstvo od strane vjerskog fanatika. A ako inzistiraju na nerazumijevanju, javite nam koliko zemalja je prije nekoliko tjedana odgovorilo na zahtjev naše zemlje da imaju djecu bez pratnje.

Sve ostalo je lukavo. Turska danas poziva na otvorene granice. I to ima svoje razloge. Merkelova Europa ne reagira. I ona ima svojih razloga.

Imamo dužnost držati našu državu uspravnom.