Novi slučaj zaraze na teniskom turniru, zaraženi hrvatski i BiH tenisači

Matej Šabanov iz Hrvatske i Tomislav Brkić iz BiH zaraženi su koronavirusom na turniru koji je u Beogradu organizirao Janko Tipsarević, piše index.hr.

Novi turnir i nova zaraza

Riječ je o Eastern European Championship turniru (Prvenstvu Istočne Europe) u Beogradu, a vijest prenose srpski mediji.

"Nisam imao izraženih simptoma, bio sam malo malaksao. Dugo već igram parove, a u Beogradu sam igrao singl, i to prvi meč vrlo dug, tri sata, nekoliko mečeva... Jednu večer sam onda osjetio umor, otkazao sam taj meč i trebao sam ići kući kako bih se spremio za jedan turnir u Italiji s nagradnim fondom. Oni su tražili da se napravi test jer se mora kad se ulazi u zemlju,napravio sam ga u Mostaru i pokazalo se da sam pozitivan", rekao je Brkić za Sport Klub i dodao:

"Otkazao sam turnir i u samoizolaciji sam, ne mogu znati gdje sam se zarazio, bio sam u Beogradu dva tjedna, ne samo na tenisu koji je bio dobro organiziran, opet bih otišao. Sada se odlično osjećam, osim što me malo grlo grebe kao da sam promukao. Javio sam svima koji su bili u kontaktu sa mnom da se testiraju."

Preporučeno testiranje svima

Janko Tipsarević, organizator turnira, kaže kako se Brkić testirao po dolasku kući u Mostar.

"Odmah sam rekao ostalima da je moja apsolutna preporuka da se i ostali igrači testiraju. Tko god ima potrebu da se testira ili se ne osjeća najbolje, mi s turnira ih vodimo do covid ambulante da se testiraju", rekao je Tipsarević.

Podsjetimo, ovo je drugi izvor zaraze na teniskom turniru nakon što se isto dogodilo u Zadru kada je na Adria Touru u organizaciji Novaka Đokovića zaraženo nekoliko tenisača uključujući i samog Đokovića.

 
index Instagram400x230 youtube