HDZ odlučuje o listama, u ponedjeljak potvrda svih imena

HDZ danas održava konzultacije o listama za parlamentarne izbore. Bruse se posljednji detalji kadrovskih križaljki, na sastanak s vrhom stranke došli su predstavnici županijskih organizacija.

Nositelji lista poznati su još od ranije, u ponedjeljak bi na stranačkim tijelima trebala biti potvrđena i sva ostala imena, a u utorak predane liste.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved rekao je, dolazeći na sastanak, da će predsjednici županijskih organizacija predstaviti svoje kandidate te kako vjeruje da će liste danas biti gotove.

-Uvjeren sam da će HDZ danas kompletirati listu s najsnažnijim i najkvalitetnijim ljudima za izbore, rekao je Medved.

-Zasigurno ćemo napraviti najbolje što možemo zajedno s predsjednicima županijskih organizacija, dodao je.

Na novinarsko pitanje odgovorio je da vjeruje da će Stevo Culej, koji je na predsjedničkim izborima podržao Miroslava Škoru, biti na listi.

-Kolega Culej je kao čovjek iznimno kvalitetan, kao saborski zastupnik bio je iznimno aktivan, kao hrvatski branitelj je iznimno prepoznatljiv i vjerujem da će danas nakon ovog sastanka kolega Culej u koordinaciji s nositeljem liste, sa županijskim predsjednicima, imati svoje mjesto na listi u petoj izbornoj jedinici, rekao je Medved, dodavši da ima povjerenje u Culeja.

Na pitanje hoće li Miro Kovač i Milijan Brkić biti na listama, odgovorio je da je danas dan kad razgovaraju o svim imenima.

Medved je rekao i da će u sedmoj izbornoj jedinici biti velika zastupljenost žena.

Na pitanje o Škorinu izlasku na izbore u drugu izbornu jedinicu Medved je rekao kako misli da bježi od premijera i nositelja HDZ-ove liste u 1. izbornoj jedinici Andreja Plenkovića.

-Mi ćemo u konačnici biti relativni pobjednici, poručio je Medved.

Potpredsjednik HDZ-a Branko Bačić procijenio je da će i u Slavoniji i u Dalmaciji u najmanju ruku ponoviti rezultat iz 2016. godine.

-I u 9. i u 10. i u 4. i 5. izbornoj jedinici sam siguran u našu pobjedu, poručio je Bačić.

Dodao je da su prema anketama najjača stranka i u Slavoniji i u Dalmaciji.

 
index Instagram400x230 youtube