Uhićena kninska kraljica Josipa Rimac

U akciji policije i USKOK-a uz predsjednika uprave Hrvatskih šuma uhićena je državna tajnica Ministarstva uprave i bivša kninska gradonačelnica Josipa Rimac. Potvrdio je to njezin odvjetnik Željko Gulišija.

Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) započeo je u petak rano ujutro na području Zagreba, Splita, Knina i Gračaca s realizacijom višemjesečnog kriminalističkog istraživanja, priopćila je glasnogovornica MUP-a Marina Mandić.

U MUP-u preciziraju da su u tijeku uhićenja više fizičkih osoba, državnih dužnosnika i gospodarstvenika zbog sumnje u počinjenje djela protiv službene dužnosti i gospodarskog kriminaliteta s obilježjima korupcije.

U akciji policije i USKOK-a uz predsjednika uprave Hrvatskih šuma uhićena je državna tajnica Ministarstva uprave i bivša kninska gradonačelnica Josipa Rimac. Potvrdio je to njezin odvjetnik Željko Gulišija.

"Rekla mi je da se nalazi na PNUSKOK-u i da želi da je zastupam. Čim se nalazi tamo, u najmanju ruku je privedena, to je minimum, a ja pretpostavljam da je uhićena", kazao je Gulišija.

Kazao je da ne zna više informacija jer je razgovor s Rimac bio kratak te nije želio nagađati o razlozima postupanja USKOK-a.

Ipak, nešto kasnije doznao se pravi razlog. U pitanju je gradnja vjetroelektrana kod Knina koja se planirala u doba kada je Rimac bila na čelu Knina.

Predsjednik uprave Hrvatskih šuma, Krunoslav Jakupčić, priveden je u petak ujutro.

Sumnjiči ga se za zloporabu ovlasti i trgovanje utjecajem, piše Jutarnji list.

Uslijedila je i reakcija iz Hrvatskih šuma. Član uprave Igor Fazekaš istaknuo je kako je ovaj događaj napravio korporativnu štetu.

"Ovo nam je napravilo korporativnu štetu, ali to neće utjecati na naše poslovanje. Iskreno se nadamo da će se sve ovo brzo raspetljati i da navedeno neće naštetiti ugledu Hrvatskih šuma", kazao je na konferenciji za medije Igor Fazekaš, član Uprave.

"Nismo imali razgovor s djelatnicima koji su priveli kolegu Jakupčića pa ne znamo ima li to veze s tim. Sve smo iščitali s portala i iz medija", kazao je odgovarajući na pitanje jesu li uhićenja vezana uz vjetroelektrane u Kninu.

 
index Instagram400x230 youtube