Zašto su mediji u RH prešutjeli poruku Torcide Milanoviću?

Dvostruki kriteriji, ako uopće možemo govoriti o kriterijima, jedna je od najvećih boljki od koje godinama boluju ”hrvatski mediji”. No, idemo redom…

Kad trojica pripadnika Torcide zapjevaju jednu od najpopularnijih pjesama iz Domovinskog rata,”Bojnu Čavoglave’‘, bez obzira u kojem se to gradu dogodilo, ”hrvatski” mediji u nastavcima pišu članke o tome. Uglavnom su takvi navijači izloženi brutalnom linču tzv. mainstream medija… Možete pretpostaviti na koji način tituliraju takve navijače.

Kad dvojica BBB-a zapale dvije baklje o tome se piše danima, još ako pjevaju domoljubne pjesme, pa ako su to pjesme Marka Perkovića Thompsona, eto serijala koji ide u medijima duže od Azre na Novoj TV.

Kad navijačke skupine, recimo Armada, na tribinama se prisjete vojno – redarstvene oslobodilačke operacije Oluje dignu se neke civilne udruge, kao što su Documenta i slične, a u Beogradu im se redovito, kao po pozivu, pridruži ”mirotvorac” iz ”Krajine”, ”ministar” Savo Štrbac… I eto ti materijala za petnaest članaka u svim medijima…

Naravno, i ovo je dovoljno da mediji, uz pomoć politike, uz pomoć nekih udruga, uz pomoć donatora iz tko zna kojih zemalja svijeta, kreću s militantnom pričom o ”opasnoj fašizaciji” Hrvatske.

No, kad pripadnici Torcide, doduše iz Dubrovnika, a to je još uvijek grad u Hrvatskoj, bez obzira na želje nekih koji su taj grad 1991. bili spremni, ”mira radi”, izručiti JNA, žestoko prozovu predsjednika države, Zorana Milanovića, ogorčeni govorom mržnje i skandaloznim uvredama kojima je predsjednik izvrijeđao hrvatske branitelje, pripadnike HOS-a, muk… Večernji list, Slobodna Dalmacija, Novi list, Index, Sportske novosti – Jutarnji, 24 sata… ni riječi. Pokušajte sada zamisliti da je situacija obrnuta i da je kojim slučajem na čeku države Kolinda Grabar-Kitarović, kako bi reagirali ti isti mediji kada bi Torcida poslala njoj poruku, bez obzira na povod? Nema medija koji bi to pokušao zataškati. Kakva god bila bivša predsjednica nikada ne bi rekla da spomen ploču HOS-a, na kojoj su isklesana imena poginulih hrvatskih branitelja, treba baciti…

Poruka Torcide Zoranu Milanoviću: ”Znali smo da si smeće, ali ti si smeće još veće – HOS naš ponos”

Zašto su ”hrvatski” mediji prešutjeli poruku Torcide Zoranu Milanoviću? Jednostavno, po logici ako nije u medijima nije se ni dogodilo… Sačuvajmo vođu od nelagode. No, prevarili su se, vremena kada su komunisti pokušali zaustaviti Reuters davno su prošla i danas je istinu nemoguće zaustaviti. Usporiti možda, ako imate gotovo sve, vlast, novac, medije…, ali samo usporiti. Imati gotovo sve uglavnom znači nemati srce i istinu na svojoj strani.

Što zapravo znači ”Zaustavite Reuters”?

Priča se vezuje uz masovne prosvjede kosovskih Albanca na Kosovu 1981. godine i represiju komunističkog režima.

”Jugoslavenske vlasti – savezne i pokrajinske – su za vrijeme krize na Kosovu i pobunu uporno nastojale zataškati, odnosno sakriti pravo stanje stvari na Kosovu. Uz takva nastojanja se vezuje anegdota o tome da je jedan od partijskih dužnosnika, čuvši da novinska agencija Reuters obavještava međunarodnu javnost o tome da se nešto događa, povikao “Zaustavite Reuters!”. O zbivanjima na Kosovu je uspostavljena cenzura ne samo za vanjski svijet, nego i za građane drugih republika i pokrajina.”

 
index Instagram400x230 youtube