Prvi slučaj korone u Vrgorcu

O prvom slučaju koronavirusa u Vrgorcu izvijestio je večeras gradonačelnik Ante Pranić.

On je u podužoj objavi na svojoj Facebook stranici napisao kako je jedna osoba koja je povezana s Domom za starije u Splitu pozitivna na koronavirus te je pozvao starije sugrađane da ne napuštaju svoje domove, a svima je poručio da ne stigmatiziraju oboljelu osobu i njenu obitelj.

"Dragi naši sugrađani, imamo prvog oboljelog kojemu je infekcija COVID-19 dokazana testiranjem. Još ćemo pričekati službenu potvrdu, ali ne smijemo do tada biti neodgovorni i čekati jutro u 09:00. Bila je dovoljna mala nepažnja. Virus je prenesen iz većeg urbanog centra Dalmacije. Slučaj je povezan s domom za starije i nemoćne u Splitu. Zamolio bih vas da ne stigmatizirate nikoga osobno, a još manje osuđujete bilo kojeg našeg sugrađanina. Svima nam se može dogoditi. Trebamo biti homogeni i nadati se što boljim ishodima. Prije svega, slušajte naputke stožera civilne zaštite", napisao je Pranić.

"Osobno sam telefonski razgovarao sa obitelji u kojoj je zaražena osoba ali i epidemiološkom službom. Osoba se dobro osjeća. Kontakt osobe su informirane. Službe će biti na raspolaganju. Za ovo je ekipa pripremljena. Ipak, još jednom ću zamoliti starije osobe da ne izlaze iz svojih domova. Stroga karantena je određena za obitelj, a osobe koje su bile u kontaktu idu u samoizolaciju. Molim još jednom, bez panike", piše Pranić te poziva sve koji imaju simptome da se jave liječnicima ili epidemiološkoj službi.

Kako je Index.hr neslužbeno doznao, riječ je o medicinskoj sestri iz doma u Splitu.

 
index Instagram400x230 youtube